O funcţionară italiancă a luat mită de la o româncă - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Cel mai tânăr dintre românii arestaţi pentru violul de la Guidonia a mărturisit” , titrează "Il mesagero". Românii arestaţi în cazul violului de la Guidonia au fost localizaţi datorită unui telefon mobil furat cuplului în momentul agresiunii. Unul dintre cei şase români acuzaţi, un tânăr de 20 de ani, şi-a recunoscut fapta. Patru dintre ei sunt acuzaţi de violenţă sexuală şi furt.


Ceilalţi doi sunt acuzaţi de complicitate. În urma interceptărilor telefonice, investigatorii au localizat şi oprit o maşină BMW la Tivoli, la intrarea în autostradă, în direcţia Padova, în care se aflau cei patru români. Ei intenţionau să fugă în nordul Italiei.

Criza automobilelor. Sindicatul CGIL susţine că măsurile luate nu sunt suficiente”,  relevă „La Repubblica”.

În urma întâlnirii dintre reprezentanţii FIAT şi Guvern, pentru a discuta măsuri împotriva crizei, Guglielmo Epifani, secretarul general al sindicatului CGIL, a cerut Guvernului „să deschidă ochii şi să decidă”. În opinia sa, este nevoie de intervenţii majore în mai multe sectoare care întâmpină probleme în această perioadă. „În industria automobilelor, 60.000 de persoane riscă să-şi piardă locurile de muncă”, a mai spus acesta.

O angajată ASL a fost arestată”, informează “Il Secolo XIX” despre Eugenia Ebe Fedrigo, 56 ani, din Tortona (Regione Piemonte).

Italianca i-a cerut unei românce 300 de euro pentru a accelera procesul de eliberarea a legitimaţiei sanitare pentru mama acesteia. Funcţionara italiancă nu recunoşte că ar fi luat banii, mai ales pentru că, spune ea, legitimaţia bătrânei ar fi trebuit să iasă în două zile, deci nu ar fi fost nevoie de urgentare. Pentru moment, italianca a fost suspendată din funcţia pe care o ocupa, iar procesul va începe în 13 februarie 2009.

Rusia, stop rachetelor în zona Kaliningrad. Un gest de pace faţă de Obama”, titrează şi “Il Corriere della Sera”, anunţând schimbarea de planuri şi atitudine între adiminstraţia rusă şi cea americană, în urma convorbirii telefonice dintre preşedintele rus, Medvedev şi cel american, Obama (foto).

Preşedinţia rusă îşi îmblânzeşte atitudinea faţă  de administraţia americană, astfel că Rusia a suspendat pentru moment instalarea rachetelor nucleare din Kaliningrad. Barack Obama îşi doreşte începerea unei “noi ere” a dialogului între doi “lideri de stat aparţinând generaţiei de după Războiul rece”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite