"Am fugit din infern"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri libanez Nassar Nassar trăieşte de mai mulţi ani la Bucureşti şi este căsătorit cu deputata PSD Rodica Nassar. Când a început războiul, el se afla la Beirut, în zona vestică

Omul de afaceri libanez Nassar Nassar trăieşte de mai mulţi ani la Bucureşti şi este căsătorit cu deputata PSD Rodica Nassar. Când a început războiul, el se afla la Beirut, în zona vestică a oraşului, fiind surprins, ca şi alţi concetăţeni de-ai săi, de "dimensiunea şi asprimea luptelor".
Nassar Nassar a acceptat să povestească pentru Adevărul cum a reuşit să "fugă din infern". "Abia a doua zi, joi, am reuşit să ajung în Tripoli (în nordul Libanului), de unde am luat un taxi până la Damasc (Siria). Am dormit o noapte acolo, iar vineri am luat un avion până la Viena, unde iar am rămas o noapte, şi abia sâmbătă am revenit la Bucureşti. şi alţi concetăţeni libanezi aflaţi miercuri la Beirut şi-au rezolvat situaţia pe cont propriu, fiecare cum a putut. Chiar de a doua zi, cei mai mulţi dintre ei sau familiile lor au ajuns în Siria, iar de acolo în România. Alţi libanezi căsătoriţi cu românce sunt în vacanţă în alte părţi. În fine, cei ce trăiesc aici, în România, sunt împreună cu familiile lor, dar au părinţi ori alte rude acolo, de a căror soartă sunt foarte îngrijoraţi. Cred că înţelegeţi că ei nu doresc să vorbească despre cazul lor, spre a nu avea probleme. Dar, înainte de orice, sunt foarte, foarte marcaţi de ceea ce se întâmplă în Liban, pe toţi şocându-ne brusca deteriorare a situaţiei, duritatea şi profunzimea crizei".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite