Una dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste: "Pacientul englez"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

TVR 2, ora 23.10

Cei care au văzut deja acest film au aflat cum se cheamă scobitura de la baza gâtului, spre umăr, în stânga.

Supravieţuitorul unui accident aviatic în Sahara (Ralph Fiennes) în timpul celui de-al Doilea Război Mondial este îngrijit şi adăpostit în ruinele unei mănăstiri de Hana, soră medicală de origine canadiană. Pierzându-şi cel mai apropiat prieten şi văzând atâţia morţi în jurul ei, Hana insistă ca pacientul ei amnezic să rămână cu ea în spatele frontului. Dar nu rămân singuri pentru multă vreme. Apare un alt canadian, Caravaggio (Willem Dafoe), care imediat manifestă un interes exagerat pentru morfina pe care Hana i-o administra regulat pacientului său şi pentru unele activităţi misterioase în Africa de Nord, unde se pare că trăise experienţe traumatizante. Odată cu apariţia a doi genişti britanici, Kip (Naveen Andrews) şi serg. Hardy (Kevin Whately), pacientului englez îi revine memoria.

De fapt, el nu este englez, ci contele ungur Laszlo de Almasy, care se ocupa de cartografierea zonelor necunoscute din deşert. Sosirea a doi proaspăt căsătoriţi, Geoffrey şi Katharine Clifton (Colin Firth şi Kristin Scott Thomas), este fatală. Între Katharine şi Almasy se declanşează o atracţie puternică, căreia, în cele din urmă, amândoi îi cedează.
În contrast cu pasiunea dintre ei, se înfiripă o altă poveste de dragoste, luminoasă şi plină de puritate între Hana şi Kip. Caravaggio îl suspectează pe Almasy că este responsabil de capturarea şi torturarea sa de către nazişti la Tobruk. Bănuielile sale şi gelozia lui Geoffrey, care ia forme şocante, şi însuşi războiul din jurul lor îi condamnă pe cei doi îndrăgostiţi. Ei vor fi părăsiţi în Sahara.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite