„Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, spectacol necenzurat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai dramatizate poveşti de iubire, după „Romeo şi Julieta”, „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, se joacă în această stagiune la Teatrul Act.“

Surprinzătoare va fi, nu în ultimul rând, întâlnirea cu varianta nouă, necenzurată a textului, în traducerea lui Ionuţ Grama. Textul, celebru la momentul apariţiei lui pentru demitizarea ideii de familie şi de succes, ne vorbeşte azi în mod zguduitor despre refugiul în iluzie şi frica de adevăr.

„Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, de Edward Albee,  este una dintre cele mai tulburătoare poveşti de dragoste ascunsă sub masca unei relaţii disfuncţionale. În momentul în care George, profesorul ratat de la catedra de istorie, şi Martha, soţia lui şi fiica şefului universităţii la care el predă, se întorc acasă după o petrecere, nu ne dăm seama că va urma o noapte lungă, plină de jocuri în care demonii vor ieşi la lumină şi că vom deveni prizonierii acestui spectacol, asemenea musafirilor lor din acea noapte.

Pentru că Martha i-a invitat la ei acasă pe nou-veniţii în oraşul universitar, superbul blond Nick şi naiva lui soţie Honey. Ceea ce urmează va demonstra că nimic nu e mai amuzant şi mai irezistibil decât cruzimea şi că adevărul şi iluzia pot spune uneori aceeaşi poveste. Producţia de la Teatrul Act aduce în faţa publicului cea mai tânără distribuţie care a interpretat vreodată acest text pe o scenă profesionistă:  Florina Gleznea (Martha) şi Ionuţ Grama (George) joacă rolurile cuplului de vârstă mijlocie.

Celor doi li se alătură Sânziana Nicola (Honey) şi Emil Măndănac (Nick), toţi patru proaspăt absolvenţi ai UNATC. Scenografia aparţine Alexandrei Penciuc. Regia este semnată de Mariana Cămărăşan, cunoscută publicului pentru spectacolul „Amalia respiră adânc”, care i-a adus anul acesta tinerei absolvente Cristina Casian premiul UNITER pentru debut. Preţul biletelor: 15 lei (10 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite