Nu folosiţi referendumul ca armă politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Tăriceanu i-a trimis preşedintelui o scrisoare prin care îi cere "să nu îi divizeze" pe români şi a făcut un apel public de cooperare, considerând că votul uninominal reprezintă

Premierul Tăriceanu i-a trimis preşedintelui o scrisoare prin care îi cere "să nu îi divizeze" pe români şi a făcut un apel public de cooperare, considerând că votul uninominal reprezintă o ocazie de a lucra împreună.

Guvernul ar putea decide în şedinţa de astăzi în privinţa organizării secţiilor de votare pentru referendum şi euroalegeri. Ministerul de Interne urmează să propună organizarea a două proceduri paralele de vot, în aceeaşi secţie de votare şi o evidenţă a numărului secţiilor de votare.

Ministerul a evaluat costul procesului electoral la 880 milioane de lei, costurile datorându-se folosirii de softuri diferite pentru cele două tipuri de vot - pe listă (pentru euroalegeri) şi pentru referendum.

Guvernul va trebui să decidă astăzi şi asupra armonizării diferenţelor dintre cele două tipuri de scrutin: orare diferite, tipărirea a două tipuri de buletine de vot, organizarea birourilor cu componenţe diferite pentru două tipuri de secţii de votare. (Oana Iuraşcu)

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite