O flotilă de 2.500 de drone va monitoriza graniţele externe ale UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Europeană a anunţat că va desfăşura în perioada următoare o flotilă aeriană uriaşă compusă din 2.500 de drone (avioane fără pilot) care vor monitoriza zi şi noapte graniţele

Uniunea Europeană a anunţat că va desfăşura în perioada următoare o flotilă aeriană uriaşă compusă din 2.500 de drone (avioane fără pilot) care vor monitoriza zi şi noapte graniţele sale externe în zona Mării Mediterane şi în Balcani, pentru a combate pătrunderea imigranţilor ilegali în spaţiul UE, informează agenţia rusă ITAR-TASS.
Noul sistem de monitorizare a graniţelor externe ale Uniunii va utiliza tehnologie militară ultramodernă, doar în scopuri civile. Reţeaua de drone va fi coordonată de forţe speciale ale poliţiei, ale serviciilor vamale şi de grăniceri. UE a optat pentru sistemul britanic "Watchkeeper". Cu o amplitudine a aripilor de şase metri şi cântărind 195 de kilograme, acest tip de dronă poate să se afle timp de 30 de ore continuu în văzduh. Dirijarea avionului fără pilot se realizează prin intermediul sateliţilor de telecomunicaţii, dintr-un punct de comandă special, amplasat la sol. "Watchkeeper" este utilizat şi de serviciul de graniţă al Statelor Unite pentru monitorizarea frontierei cu Mexicul, precum şi de Belgia pentru a controla traficul navelor ce transportă petrol în Marea Nordului. Costul proiectului se ridică la circa două miliarde de dolari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite