Cum finanţăm plantarea de noi copaci?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un program de salvare a vegetaţiei îşi propune să reîmpădurească România cu banii obţinuţi din reciclarea deşeurilor de hârtie "Copacul de Hârtie" este un program lansat în

Un program de salvare a vegetaţiei îşi propune să reîmpădurească România cu banii obţinuţi din reciclarea deşeurilor de hârtie

"Copacul de Hârtie" este un program lansat în aprilie 2007. El îşi propune adunarea hârtiei reciclabile de la cât mai multe persoane fizice sau private. Cu banii obţinuţi din vânzarea hârtiei se plantează copaci în zonele despădurite din Bucureşti sau din alte locuri din ţară. Actualmente, în proiectul "Copacul de Hârtie" sunt implicate numai patru persoane.

Claudia Cătană, pasionată de ecologie încă din timpul facultăţii, a înfiinţat organizaţia nonguvernamentală Media Org. Iniţiatoarea împreună cu prietena ei Oana Păşălan s-au hotărât să înceapă fără niciun ajutor.

Maşina e cadou de la altă organizaţie

"Noi lucrăm în organizaţia Romanian Angel Appeal, care acţionează pentru îmbunătăţirea asistenţei medicale, sociale şi psihologice a persoanelor afectate de SIDA. Mulţumită celor de la RAA am început totul. Ei ne-au pus la dispoziţie o maşină pe care să o folosim după ora cinci. Noi avem un serviciu obişnuit între orele nouă şi cinci, iar după ora cinci ne ocupăm de strânsul hârtiei", a explicat Oana Păşălan. Fetele sunt mulţumite de implicarea oamenilor.

Au trecut doar trei luni şi jumătate de la lansarea proiectului şi deja 137 de companii şi 15 persoane fizice donează regulat hârtie în cadrul programului.

Cu banii obţinuţi până acum se vor planta 1.729 de puieţi într-o zonă forestieră sau 173 de copaci în Bucureşti.

"Noi ne deplasăm la sediul firmelor sau la domiciliul oamenilor şi luăm noi hârtia pe care tot noi o ducem la centrele de colectare. Firmele specializate nu vin la noi decât dacă donează peste o tonă de hârtie, întrucât maşina noastră nu poate duce atât de mult. Dar noi facem drumul şi pentru un singur kilogram", a spus Oana. Plantările de copaci încep în această toamnă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite