Cum sa te feresti de tepele taximetristilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilnic, sute de persoane apeleaza la serviciile de taxi pentru a ajunge la destinatie cat mai rapid sau pentru a evita inghesuiala din mijloacele de transport in comun, chiar daca o cursa cu taxiul

Zilnic, sute de persoane apeleaza la serviciile de taxi pentru a ajunge la destinatie cat mai rapid sau pentru a evita inghesuiala din mijloacele de transport in comun, chiar daca o cursa cu taxiul costa de cateva ori mai mult. Cei mai multi clienti solicita telefonic taxiurile, dar de cele mai multe ori acestia il iau din strada uneori fara sa se uite cu atentie la tarifele expuse pe portiera masinii, in cazul cand acestea exista. O data ce s-a urcat, calatorul sta linistit pana la destinatie, unde are surpriza neplacuta sa constate ca acea cursa este mult mai scumpa. Si asta pentru ca taximetristii independenti se confunda deseori cu taximetristii firmelor particulare prin inscriptii care iti dau senzatia ca apartin firmelor omologate. Dar si unii taximetristi particulari pot afisa un pret standard iar la terminarea cursei sa iti solicite o suma mult mai mare.
Tarifele legale, intre 0,45 si 8 lei pe kilometru
Conform hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti, tarifele ce pot fi utilizate de acestia sunt cuprinse intre 0,45 lei si 8 lei pe kilometru. Cu toate acestea, in general, tarifele practicate de operatorii de transport sunt cuprinse intre 0.9 si 1,5 lei pe kilometru. Ca sa nu mai vorbim de taximetristii independenti care, mizand pe neatentia clientului, utilizeaza tarifele maxime prevazute de lege. Pentru a nu cadea in plasa taximetristilor, politistii Brigazii Rutiere recomanda cetatenilor care folosesc aceste mijloace de transport sa se asigure ca tarifele sunt afisate vizibil, de la 5 metri, pe portierele laterale fata ale autoturismului. In caz contrar, clientul poate avea surpriza sa constate ca, pentru o cursa scurta, trebuie sa achite o suma exagerata. In cazul in care clientii de taxi constata ca pretul afisat nu concorda cu banii platiti, sa solicite bonul fiscal si sa nu ezite sa reclame autoritatilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite