In februarie, congresul partidului va stabili daca mai ramanem in Coalitie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sedinta de bilant facuta separat de conservatori la implinirea unui an de cand s-au alaturat Aliantei D.A. intrand la guvernare, deputatul Bogdan Ciuca a cerut o analiza serioasa privind costurile

La sedinta de bilant facuta separat de conservatori la implinirea unui an de cand s-au alaturat Aliantei D.A. intrand la guvernare, deputatul Bogdan Ciuca a cerut o analiza serioasa privind costurile si beneficiile ramanerii partidului in Coalitie.
- Intentioneaza conservatorii sa plece de la guvernare?
- Va trebui facuta o analiza. Noi am avut o sedinta de bilant, unde am analizat si partea goala, si partea plina a paharului guvernarii. Aceasta idee nu a fost o strategie politica, ci, pur si simplu, o nemultumire venita, in principal, din teritoriu, cauzata de faptul ca foarte multe din organizatiile noastre sunt marginalizate in activitatea din teritoriu de catre colegii nostri din Coalitie. Insa oful nostru cel mai mare este ca, dupa un an de guvernare, principalele initiative legislative care poarta marca PC - verificarea averilor care nu pot fi justificate, votul uninominal, reducerea TVA la alimentele de baza - nu au fost adoptate, nu s-a gasit nici timp, nici loc in aceasta Coalitie pentru a fi promovate. Sa nu ne ascundem dupa deget: fiecare partid cauta sa-si consolideze electoratul. In aceste conditii, noi ce putem sa spunem alegatorilor nostri, care ne reproseaza ca n-am facut ce am promis?
- Cand va fi analizata oportunitatea iesirii sau ramanerii PC la putere?
- Biroul Permanent din ianuarie, care are rolul de a pregati congresul din luna februarie, va analiza prezenta noastra la guvernare din perspectiva beneficiilor pe care aceasta le poate aduce sau nu electoratului nostru. Vom vedea daca ramanerea PC in Coalitie este oportuna sau nu, in conditiile in care initiativele noastre sunt trecute cu vederea. De aceea am propus sa se ia in calcul inclusiv iesirea noastra de la guvernare. Tocmai pentru ca sunt argumente si pro, si contra, am propus ca BP, care are acest atribut, sa ia o decizie intr-un sens sau altul.
- Credeti ca este mai bine ca PC sa-si continue activitatea in Coalitie sau in opozitie?
- Nu ma pot pronunta, pentru ca sunt foarte multe argumente pro si contra. Nu exista o strategie stabilita de-acum pentru iesirea sau nu de la guvernare.
- Iesirea conservatorilor de la guvernare nu ar putea duce la indeplinirea dorintei presedintelui Traian Basescu de a scapa de PC?
- Noi nu vom analiza o eventuala iesire de la guvernare pentru a indeplini sau nu visul cuiva si nici macar nu luam in calcul cat de mult se bucura sau se intristeaza altii. Noi ne gandim numai la interesul electoratului nostru. In ceea ce priveste alegerile anticipate, Partidul Conservator considera ca ele nu se afla acum pe agenda populatiei si firesc ar fi ca toata clasa politica sa aiba aceeasi agenda cu alegatorii. Dar noi avem unele lucruri neclarificate cu presedintele Traian Basescu, inclusiv acea caracterizare "solutie imorala", care ni se pare nedreapta. La momentul respectiv, seful statului afirma: "Salut cu mare respect decizia Partidului Umanist de a intra la guvernare". Acestea au fost cuvintele presedintelui, dupa care a facut acea apreciere care s-a lipit ca o eticheta nemeritata de partidul nostru. Noi am cerut o clarificare publica in acest sens, insa ea nu a venit inca. Din acest punct de vedere, noi consideram ca Traian Basescu are datoria de a lamuri un subiect care pe noi ne-a afectat si ne afecteaza in continuare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite