Cum faci haz de o sarcină accidentală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

HBO, duminică ora 20.00 Eroina din "Juno" e deşteaptă, sarcastică, dar cu capul în nori Adolescenta rămâne însărcinată în urma primei experienţe sexuale, iar întâmplările

HBO, duminică ora 20.00

Eroina din "Juno" e deşteaptă, sarcastică, dar cu capul în nori

Adolescenta rămâne însărcinată în urma primei experienţe sexuale, iar întâmplările care au loc până la naştere o ajută să se maturizeze.

La doar 16 ani, Juno (Ellen Page) este perfect capabilă să îşi trăiască viaţa după propriile reguli, dar sarcasmul nu o mai ajută aproape deloc atunci când rămâne însărcinată cu cel mai bun prieten, Bleeker (Michael Cera). Confuzia se instalează imediat, iar adolescenta nu mai are altă soluţie decât să vorbească cu tatăl ei (J.K. Simmons) şi cu mama vitregă (Allison Janey). Aceştia reacţionează chiar bine, numai că nu le vine să creadă că "blegul de Bleeker" este tatăl.

Prietena lui Juno, Leah (Olivia Thirlby), găseşte soluţia: să dea copilul spre adopţie unui cuplu dintr-o revistă. Vanessa (Jennifer Garner, din "Alias") şi Mark Loring (Justin Bateman) sunt căsătoriţi şi cu cariere împlinite. Singurul lucru care le lipseşte este un copil. Numai că Vanessa pare mult mai implicată în această adopţie decât soţul ei.

Un premiu Oscar

Producţia este cel mai elogiat "indie" (film independent) al anului 2007. Cu un scenariu premiat cu Oscar, semnat de o fostă striperiţă, Diablo Cody, şi o actriţă tânără extrem de apreciată, Ellen Page, "Juno" povesteşte cu haz întâmplări serioase.

Pe lângă Oscarul pentru scenariu, filmul a mai primit alte trei nominalizări, pentru regie (Jason Reitman), cel mai bun film şi cea mai bună actriţă în rolul principal (Ellen Page). "Juno" a mai primit trei nominalizări la Globurile de Aur şi a fost vedeta la "Independent Spirit Awards", de unde a plecat acasă cu trei premii.

Un film profitabil

"Juno" a fost realizat cu un buget de doar 7,5 milioane de dolari.

Filmul s-a dovedit a fi unul extrem de profitabil, având încasări de aproape 230 de milioane de dolari în toată lumea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite