"Au existat ingerinţe de partid în Armată"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seful Statului Major General, Eugen Bădălan, a susţinut, ieri, că au existat ingerinţe de partid în Armată, dar nu a nominalizat nicio formaţiune politică. "Au fost afirmaţii că deciziile

Seful Statului Major General, Eugen Bădălan, a susţinut, ieri, că au existat ingerinţe de partid în Armată, dar nu a nominalizat nicio formaţiune politică.
"Au fost afirmaţii că deciziile de partid sunt obligatorii pentru Armată", a punctat Bădălan. El a atras însă atenţia că MApN se supune numai deciziilor luate de parlament, de CSAT şi de guvern.

"Nu accept punerea la dispoziţie"
Eugen Bădălan a declarat că nu acceptă punerea sa la dispoziţia DNA în cazul contractului dintre Statul Major al Forţelor Terestre şi firma Tofan Grup. Generalul Bădălan a adăugat că ar putea să-i ceară, astăzi, preşedintelui Băsescu trecerea în rezervă. "Am să solicit preşedintelui să verifice legalitatea modului în care sunt urmărit penal", a mai specificat Bădălan. Acesta a contestat modul în care a fost citat de DNA: "Trebuia să fiu înştiinţat înainte de a fi pus sub urmărire penală. Citaţia am primit-o cu o seară înainte să plec la Congresul NATO şi mi-a fost înmânată de un colocatar. A fost o încercare de a mă bagateliza", a acuzat Bădălan.

"Nu eu am compus telegrama"
şeful SMG a vorbit şi despre controversata telegramă trimisă care a anunţat ataşaţilor militari retragerea trupelor din Irak. Bădălan a explicat că au existat două telegrame şi că numai una a fost dată publicităţii. Generalul Bădălan a afirmat că prima telegramă a fost compusă de el, dar că despre cea de-a doua, cea mediatizată, nu a ştiut nimic. De asemenea, Bădălan a negat că ar avea de adus vreo acuzaţie la adresa ministrului apărării, Teodor Atanasiu, explicând că dacă va avea vreun diferend cu acesta, nu îl va reclama presei.
Referitor la scandalul iscat de contractul încheiat de SMFT cu firma Tofan Grup, Eugen Bădălan a precizat că, după ce a fost numit la conducerea instituţiei, a solicitat un audit pentru a fi lămurită această afacere. "La recomandarea auditului am făcut un act adiţional, între timp contractul s-a derulat şi nu ştiu de ce acum, după atâta timp, s-au lansat acuzaţii atât de grave", a conchis Bădălan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite