Nu există ţară pentru bătrâni - pulp fiction la superlativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa cum e jucat magistral de Javier Bardem, killerul din "Nu există ţară pentru bătrâni", marele câştigător al ultimei ediţii a Oscarurilor, e un personaj care-ţi dă fiori. Arborând

Aşa cum e jucat magistral de Javier Bardem, killerul din "Nu există ţară pentru bătrâni", marele câştigător al ultimei ediţii a Oscarurilor, e un personaj care-ţi dă fiori. Arborând un zâmbet terifiant şi o tunsoare bizară, cutreieră Texasul cu o puşcă pneumatică, slujind de regulă la uciderea vitelor la abator. Numai că el nu omoară vite, omoară oameni.

Alt personaj este şeriful (Tommy Lee Jones), bătrânul care a văzut multe şi care filozofează pe marginea valului de violenţă şi nebunie care a cuprins lumea. Iar al treilea e un alb sărac (Josh Brolin), care dă din întâmplare peste o cantitate importantă de droguri şi o mare sumă de bani, rămase fără stăpân, după ce aceştia s-au împuşcat între ei. Atmosfera filmului, impecabil construit de fraţii Coen, e apocaliptică.

Dincolo de necruţătoarea luptă dintre bine şi răul care pare de neoprit, ei ne oferă o meditaţie asupra demenţei ucigaşe care domină o societate unde vechile repere morale se pierd în neant. (R. Căplescu)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite