VIDEO Astăzi este "ziua fără Băsescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu
Preşedintele Traian Băsescu

După modelul francezilor şi al italienilor, care şi-au exprimat nemulţumirea faţă de liderul de la Palatul Elysee, respectiv faţă de şeful Executivului italian, prin apeluri la manifestaţii intitulate "Ziua fără Sarkozy" şi "Ziua fără Belusconi", mai mulţi bloggeri români au decretat ziua de 2 aprilie "Ziua fără Băsescu".

Românii care au ceva de reproşat şefului statului sunt chemaţi la "plimbări" de protest, organizate în mai multe oraşe din ţară. Protestatarii trebuie să aducă fiecare câte un oniect violet.

Mai citeşte şi:

VIDEO "Ziua fără Berlusconi": italienii îi cer demisia

"Invitaţie la Plimbare - 2 aprilie 2010 - No Basescu Day & Plimbarea Violet" este mesajul postat pe blogul nobasescuday.

Până acum singurele oraşe în care se vor organiza "plimbări" no-băsescu sunt Bucureştiul şi Piteştiul.

În Piteşti, "violeţii no-băsescieni" se vor întâlni în Piaţa Milea (Revoluţiei), la ora 17:00. În Capitală, protestul este unul mai amplu: există trei puncte de întâlnire, la ora 17:00, în faţa magazinului Unirea, în zona Pieţei Romane la capatul străzii Căderea Bastiliei şi în faţa Operei Române. La ora 19, manifestanţii se vor întâlni în Piaţa Universităţii de unde vor pleca în marş "non-băsescian" spre Parcul Cişmigiu.

Manifestarea este organizată de către Mişcarea Violet. Motvele pentru care are loc această manifestaţie sunt explicate pe blogul imperiaonline: "Guvernul rezultat din alegerea lui Traian Băsescu, prin desemnarea lui Emil Boc, ne poate condamna pe toţi la moarte. Dacă nu la una fizică, la o moarte civică şi spirituală lentă. Chiar şi pe cei care şi-au imaginat că au învins. Suntem nevoiţi să rezistam şi să ne împotrivim".

Mişcarea de protest este susţinută şi de fostul premier social-democrat Adrian Năstase.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite