Cinci zimbri în Parcul Natural Vânători Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prezent, în rezervaţie există 22 de astfel de specimene

În 2012, numărul exemplarelor de zimbri din România va creşte cu cinci capete. Cele cinci exemplare vor fi eliberate în sălbăticie în cadrul unui proiect de reintroducere a speciei în libertate, realizat de Parcul Natural Vânători Neamţ.


Iniţial, eliberarea celor cinci zimbri trebuia să aibă loc anul acesta în martie-aprilie, însă din cauza constructorului care nu a terminat facilităţile pentru aceste animale, proiectul a fost amânat. 


După ce vor fi eliberate, animalele vor fi monitorizate. Zimbrii vor primi hrană suplimentară pe durata sezonuklui fără vegetaţie.

În prezent, în rezervaţie sunt 22 de astfel de animale.  Parcul Natural Vânători Neamţ a început 2003, un program de reintroducerea a zimbrului în libertate, unic în România. În cadrul acestui program, s-a înfiinţat prima fermă de carantină autorizată din România pentru zimbri, primul sistem de tratamente veterinare pentru zimbri, sub îndrumarea personalului de specialitate, s-au efectuat tranchilizări, primele analize genetice şi reînscrierea populaţiei de zimbri de la Vânători Neamţ în Cartea de Pedigree a Zimbrilor, evidenţă ţinută de către Parcul Naţional Bialowieza, din Polonia.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite