Un ziarist moldovean se deconspiră ca agent român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Editorialistul Mihai Conţiu de la cotidianul "Moldova Suverană" din Chişinău a publicat ieri o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Traian Băsescu şi premierului Călin Popescu

Editorialistul Mihai Conţiu de la cotidianul "Moldova Suverană" din Chişinău a publicat ieri o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Traian Băsescu şi premierului Călin Popescu Tăriceanu, în care avertizează că serviciile române de spionaj întocmesc rapoarte false şi dezinformează.

În scrisoarea publicată cu titlul "Spionaj şi contraspionaj românesc în Republica Moldova", Conţiu, "cetăţean român rezident în R. Moldova", se autodenunţă ca fiind "fost agent de informaţii (asociat) al Serviciului de Informaţii Externe al României pentru R. Moldova, începând cu anul 1988".

Ziaristul susţine că a fost trecut "pe linie moartă" în urmă cu doi ani, când i s-ar fi cerut să-l spioneze pe preşedintele Vladimir Voronin. "Avem multe probleme, domnule preşedinte şi domnule prim-ministru, noi, românii şi România, pentru că serviciile secrete româneşti vând informaţii şi-şi trădează foştii agenţi de pe frontul de Est", a adăugat editorialistul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite