Sute de maşini, blocate de peste 15 ore pe DN 25 Galaţi - Tecuci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trafic blocat din cauza ninsorii
Trafic blocat din cauza ninsorii

Sute de autorurisme au rămas blocate de mai bine de 15 ore pe Drumul Naţional 25 Galaţi-Tecuci, între localităţile Independenţa şi Tudor Vladimirescu, pe ambele sensuri de mers, iar utilajele nu pot interveni din cauza dopului rutier, anunţă NewsIn.

Potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Galaţi, coloanele de maşini se întind pe câţiva kilometri, între localităţile Independenţa - Piscu - Tudor Vladimirescu.

"În timpul nopţii, am acţionat cu un utilaj, care a scos câteva maşini şi le-a dus către Piscu, Vameş, Hanu Conachi, dar la întoarcere a rămas blocat în şirul de maşini. Acum un alt utilaj îi duce celui blocat motorină, pentru alimentare", a declarat, în acestă dimineaţă, Ion Dafina de la Administraţia Drumurilor Naţionale.

Singura soluţie, spune oficialul, este tractarea maşinilor pentru deblocarea drumului. "Soluţia este să intrăm cu şufa şi să tragem maşinile din ambele capete ca să deblocăm drumul, după care să intrăm şi să deszăpezim", a spus Ion Dafina.

Şirurile de maşini din sectorul Independenţa - Piscu - Tudor Vladimirescu al Drumului Naţional 25 s-au format încă de marţi seară, în intervalul 18.00-23.00.

Potrivit Administraţiei Drumurilor Naţionale, probleme sunt şi în estul judeţului. Drumul Naţional 24D Tuluceşti - Cuca - Bălăbăneşti a fost închis din cursul nopţii, fiind acoperit cu zăpadă. Mai multe maşini şi trei utilaje de deszăpezire sunt blocate acolo.

Comandamentul de iarnă de la Galaţi a închis, marţi seară, la ora 22.00, toate ieşirile din municipiile Galaţi şi Tecuci, din oraşele Bereşti şi Târgu Bujor şi din cele 60 de comune ale judeţului pentru a evita formarea de blocaje pe drumurile naţionale, judeţe şi comunale şi pentru a permite efectuarea lucrărilor de deszăpezire.

Restricţia de circulaţie, valabilă iniţial până miercuri dimineaţă, la ora 06.00, a fost prelungită cu şase ore.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite