În weekend, va fi reluată circulaţia în centrul Bârladului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mult contestata decizie a primarului municipiului Bârlad, de a devia circulaţia din zona centrală pe o străduţă laterală, în weekend şi în zilele de sărbătoare, a fost "reziliată". Încă

Mult contestata decizie a primarului municipiului Bârlad, de a devia circulaţia din zona centrală pe o străduţă laterală, în weekend şi în zilele de sărbătoare, a fost "reziliată".
Încă din prima zi, când circulaţia a fost oprită între Hotelul Moldova şi Biblioteca "Stroe Belloescu", traficul în localitate şi-a pierdut din fluenţă, atât proprietarii de autovehicule, cât şi patronii unor firme cu sediul în centrul localităţii ameninţând că vor da Primăria Bârlad în judecată. Sfârşitul săptămânii fiind preferat de bârlădeni pentru a face cumpărăturile la piaţă, a devenit pentru majoritatea localnicilor un coşmar, fie ei pietoni sau şoferi. În zona Pieţei 9 Mai, maşinile s-au blocat în încercarea şoferilor de a jongla printre autovehiculele staţionate, iar ieşirea din parcarea pieţii s-a făcut cu mare dificultate, dat fiind faptul că pe strada respectivă este deviat şi traficul greu. În zilele destinate doar pasajului pietonal, doar copiii s-au bucurat de spaţiul stradal pe care s-au putut manifesta în voie, în timp ce adulţii nu au prididit cu înjurăturile. Nici cei care nu au maşini şi au ajuns la piaţă pentru aprovizionarea de toamnă nu au fost mai bucuroşi de pasajul pietonal, fiind nevoiţi să meargă cu sacoşele încărcate până pe străzile unde taxiurile aveau voie să staţioneze. Ca urmare a deciziei de a interzice şoferilor să mai circule în weekend prin centrul localităţii, nu a fost zi în care la Primăria Bârlad oamenii să nu reclame inoportunitatea înfiinţării pasajului pietonal. În urma sondajului de opinie, primarul Constantinescu a devenit mai mult ca sigur convins că trebuie să anuleze această decizie şi, astfel, să se revină la o circulaţie normală şi la sfârşit de săptămână.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite