VIDEO Ministrul Igaş stâlceşte din nou limba română: "Francezii face ceva pe MCV-ul nostru. România are 99% şanse să adere la Schengen"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Igaş la Ziua Pompierilor
Traian Igaş la Ziua Pompierilor

Ministrul de Interne Traian Igaş afirmă că francezii nu dau doi bani pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) al României, în cazul aderării la Schengen.

"Nu uitaţi că (francezii n.r.) au avut colonie juma' de lume. Şi încă se duc pe principiul ăla. Deci, altele sunt … FACE EI CEVA pe MCV-ul nostru. Nici nu-i interesează. Ei au alte interese, se comportă ca o ţară care a avut ani mulţi colonii peste tot", a declarat ministrul de Interne, Traian Igaş, în faţa unor jurnalişti, potrivit Antena 3.

Ieri, ministrul de Interne nu a făcut niciun dezacord de limbă, dar a spus că poliţiştii disponibilizaţi "n-au avut sânge în instalaţie".

image

În 15 iulie, Traian Igaş a gafat în faţa grănicerilor din Tulcea, în timp ce le promitea două maşini de teren şi două ambarcaţiuni care să îi ajute şi în combaterea "branconajului". "Astăzi avem mai multe structuri care uneori se suprapun în ceea ce înseamnă controlul piscicol şi în ceea ce înseamnă branconajul, pentru că dacă vom urmări cu foarte mare atenţie, vom constata din datele pe care ni le pun la dispoziţie alte instituţii ale statului că o cantitate mare sau foarte mare de produse piscicole nu se regăsesc în factura finală"

Prezent la Alba Iulia, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, marţi, că România are 99 la sută şanse să adere la Spaţiul Schengen.

"Îndeplinim toate condiţiile. Spun 99%, pentru că în viaţă e bine de fiecare dată să laşi şi un loc în care să te poţi retrage la un moment dat. Doar pe vremea răposatului aveam procente de 100%", a declarat ministrul Traian Igaş.

Potrivit acestuia, în 21- 22 septembrie, reprezentanţii României vor fi prezenţi la Bruxelles pentru a susţine cauza României de aderare la spaţiul Schengen.

Traian Igaş a mai spus că speră ca la Bruxelles să poată discuta personal cu ministrul de interne francez şi cu ceilalţi miniştri, pentru a clarifica anumite aspecte, despre care spune că au mai fost discutate  şi cu alte ocazii. Vezi aici detalii!

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a participat, marţi, la festivităţile dedicate Zilei Pompierilor din România organizate în municipiul Alba Iulia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite