VIDEO Şpaga pe o zi a unui poliţist de frontieră: 15.000 de euro, 1.000 de lei şi 1.700 de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 200 de vameşi şi poliţişti de frontieră au fost arestaţi la începutul anului 2011 într-o amplă acţiune de curăţare a vămilor din nord-vestul ţării. Niciunul dintre aceştia nu se mai află în prezent în arest, deşi au fost găsiţi cu zeci de mii de euro la ei şi sute de mii de lei pe care nu i-au putut justifica.

În vămile Naidăş, Moraviţa sau Albiţa, şpaga pe care o luau cei care trebuiau să apere şi să aplice legea era foarte mare. Nicio maşină nu trecea prin vămile de la Naidăş şi Moraviţa fără a lăsa „ceva" şi pentru poliţiştii de frontieră şi pentru vameşi. Oamenii legii erau în contact direct cu contrabandiştii de alcool şi de ţigări.

În mai multe filmuleţe postate pe enational.ro este prezentat modul în care angajaţii vămilor acţionau. În filmuleţul de mai jos se vede cum un poliţist de frontieră primeşte şpaga în paşaport, o ia, o băga în buzunar şi apoi returnează paşaportul fără prea multe verificări. La un singur vameş s-au găsit 15.000 de euro, 10.000 de lei şi 1.700 de dolari.

La cel mult două ore, şefii de tură veneau şi colectau banii strânşi de toţi lucrătorii, pentru ca aceştia să nu fie cumva prinşi la un eventual control inopinant. Banii erau apoi împărţiţi la sfârşitul turei.

Vezi aici mai multe video  de la descinderile din vamă!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite