UPDATE Trafic feroviar blocat între Miercurea Ciuc şi Siculeni. Un tren a lovit un tir cu bere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două persoane au fost rănite vineri dimineaţă după ce un tir încărcat cu bere a fost lovit de un tren personal, între Siculeni şi Miercurea Ciuc, pe ruta Miercurea Ciuc - Braşov, blocând traficul feroviar.

Tirul venea de la fabrica de bere din Miercurea Ciuc şi a rămas blocat pe şine din cauza unor probleme la cutia de viteze. Remorca tirului a fost târâtă 200 de metri, a dărâmat doi stâlpi de electricitate şi o casă în care se afla o familie, potrivit Antena 3.

Două persoane, mecanicul de locomotivă şi şoferul tirului.

Circulaţia feroviară este închisă între staţiile Miercurea Ciuc şi Siculeni, după ce joi dimineaţă, în jurul orei 4.30, la trecerea la nivel cu calea ferată de la kilometrul 96+892, de la ieşirea din Miercurea Ciuc, prevăzută cu semnale acustice şi luminoase, trenul personal 4502 Siculeni - Braşov a lovit remorca unui tir încărcat cu bere, au precizat reprezentanţii CFR Călători, într-un comunicat de presă.

În urma impactului cu remorca tirului, trenul, format dintr-o ramă electrică, a fost avariat, fiind loviţi şi doi stâlpi de înaltă tensiune. Mecanicul trenului a fost rănit şi transportat la spital, fiind în afara oricărui pericol.

Potrivit CFR Călători, în urma accidentului niciunul dintre pasagerii trenului nu a fost rănit.

Şase trenuri personal care circulă pe relaţia Siculeni - Miercurea Ciuc şi retur au fost anulate şi au fost introduse suplimentar patru trenuri care circulă până la şi de la Siculeni, respectiv până la şi de la Miercurea Ciuc. Între staţiile Siculeni şi Miercurea Ciuc se asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto, au mai spus reprezentanţii CFR Călători.

Echipele de intervenţie feroviară aflate la faţa locului lucrează la eliberarea gabaritului, remedierea defecţiunilor produse la stâlpii de înaltă tensiune, repunerea sub tensiune a liniei de contact şi reluarea circulaţiei în condiţii de siguranţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite