Chinezii, îndureraţi de moartea lui Steve Jobs. Au creat peste 35 de milioane de microbloguri în memoria lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moartea cofondatorului companiei Apple Steve Jobs este plânsă şi de către foarte mulţi chinezi.

Pe principalul serviciu de microblogging al Chinei, Sina Weibo, au fost înregistrate joi nu mai puţin de 35 de milioane de microbloguri în memoria lui Steve Jobs , decedat noaptea trecută la vârsta de numai 56 ani, din cauza unei boli necruţătoare - cancer la pancreas, scrie AFP.

Apple este foarte populară în China, unde oamenii aşteaptă şi ore în şir la coadă pentru a achiziţiona cele mai recente produse în domeniu.

"A fost un mare om, trebuie să ne amintim de el", a declarat un bărbat care purta fotografia lui Steve Jobs.

"Produsele dumneavoastră au schimbat lumea. Gândirea dumneavoastră a influenţat orice generaţie", a declarat, la rândul său, Kai-fu Lee, fost director al Google în China şi fondator al unei pepiniere tehnologice numite Innovation Works.

Totodată, Zhang Yaqin, preşedinte al Grupului de cercetare şi dezvoltare al Microsoft în Asia-Pacific, a afirmat că ultimul produs Apple, iPhone 4S, lansat cu numai două zile înainte de decesul fondatorului mărcii, are semnificaţia "For Steve" ("Pentru Steve").

"Steaua gigant a unei generaţii a dispărut", a adăugat el.

În China se află 500 de milioane de internauţi care au deschis peste 200 de milioane de microbloguri şi care au devenit un puternic mijloc de a divulga informaţii, în timp ce mass-media tradiţionale rămân strâns controlate de putere, mai scrie AFP.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite