Morar despre CSM: Una e să fii membru de sindicat, alta e să conduci o instituţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Morar, procurorul şef al DNA
Daniel Morar, procurorul şef al DNA

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, afirmă că noii membri ai CSM au venit cu o platformă reformistă şi că, probabil, acţiunile lor nu sunt în sensul celor spuse.

Referindu-se la cazul Vioricăi Costiniu, preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din Romania (al cărui soţ, Florin Costinu, a fost cercetat, arestat şi deferit justiţiei) care ar fi exercitat anumite presiuni în dosare ale DNA, Daniel Morar a spus că a întâlnit o situaţie ”ironică”, întrucât deşi nu a reclamat presiuni, Consiliul s-a sesizat însă nu a ajuns la o soluţie în acest caz.

Viorica Costiniu este judecător la Secţia penală a Curţii de Apel Bucureşt, iar soţul ei, Florin Costiniu, fostul preşedinte al Secţiei civile a instanţei supreme, a fost judecat pentru fapte de corupţie de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Una e să fii membru de sindicat, alta e să conduci o instituţie”, a adăugat Morar, într-un intreviu la TVR. Potrivit acestuia, CSM-ului îi este mai greu să ia decizii, dar trebuie s-o facă, pentru că şi-a asumat un program.

E ca la politiceni: Ţi-ai asumat un program pe care trebuie să-l îndeplineşti”, a afirmat Morar.

Referitor la procedura de promovare la instanţa supremă, Morar a spus că nu există voinţă politică de a o modifica.

Şeful DNA a susţinut că procedura de promovare la instanţa supremă este e o problemă foarte serioasă, pentru că la ICCJ rămân definitive dosare civile, contencioase, comerciale, penale, iar procedurile de accedere acolo nu sunt clare.

Şi nici ei nu sunt în stare să explice de ce unii magistraţi sunt admişi şi alţii sunt respinşi”; a mai spus Morar.

Începând din ianuarie, noii membri ai CSM aleşi şi-au început activitatea, majoritatea reclamând anterior, în timpul campaniei, procedura de promovare la ICCJ şi spunînd că aceasta trebuie transparentă şi să se facă în baza unui concurs, la fel ca în cazul celorlalte instanţe, potrivit Mediafax.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite