Traian Igaş: România a îndeplinit toate condiţiile pentru a adera la Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a îndeplinit toate condiţiile de aderare şi merită să fie primită "în marea familie Schengen", a declarat, miercuri, ministrul de Interne, Traian Igaş.

"Faptul că sunteţi aici oameni din 58 de ţări înseamnă că aţi depăşit anumite bariere. Considerăm că şi noi am depăşit barierele pentru aderarea României la Spaţiul Schengen. România a îndeplinit toate condiţiile aquis-ul Schenghen şi merită să intre în marea familie Schengen", a afirmat ministrul Traian Igaş în cadrul Conferinţei Internaţionale a Asociaţiei Poliţiştilor.

Conferinţa Internaţională a Asociaţiei Poliţiştilor (IEC 2011) se desfăşoară la Bucureşti, în perioada 18 - 25 septembrie 2011, la eveniment fiind aşteptaţi participanţi din 63 de ţări.

Afirmaţiile ministrului de Interne au loc în contextul în care Olanda şi Finlanda au anunţat că nu vor susţine intrarea României în spaţiul Schengen.

Ministrul olandez al Imigraţiei, Gerd Leers, a declarat miercuri că blocarea transporturilor de flori din Olanda în vămile româneşti este un motiv în plus pentru menţinerea României în afara spaţiului Schengen. Vezi aici detalii!

Joi, la  Bruxelles, în cadrul unei reuniuni a miniştrilor de Interne ai Uniunii Europene se va discuta un proiect de compromis al preşedinţiei poloneze a UE, care reia opţiunea evocată în primăvară privind integrarea în două etape a României şi Bulgariei.

Diplomaţi europeni afirmă că Franţa şi Germania se opun, la fel ca Olanda, compromisului privind integrarea în două etape a României şi Bulgariei la Schengen, relatează cotidianul austriac Kurier, citat de agenţia de presă bulgară Focus, în pagina electronică. Vezi aici detalii! 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite