Johnny Răducanu către Iliescu: "Mă cac pe ele de salve". Vezi aici citate celebre!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Johnny Răducanu în imagini
Johnny Răducanu în imagini

Celebrul pianist şi muzician de jazz, Johnny Răducanu, a încetat din viaţă la vârsta de 79 de ani.

Dincolo de muzica sa, Johnny Răducanu este foarte cunoscut şi pentru sinceritatea discursului său, rostind o serie de citate celebre. Vă prezentăm câteva dintre ele:

Cu mai bine de douăzeci de ani în urmă, Johnny Răducanu îl vizita pe Andrei Pleşu la Tescani. Rezultatul acestei întâlniri este o seară de romanţe. De ce nu ne preţuim mai mult artiştii, atunci când sunt, încă, în viaţă?

image

VIDEO Teodora Enache a transmis un mesaj emoţionant la moartea lui Johnny Răducanu. Vezi cum i-a mulţumit artista

Mădălin Voicu: „Johnny Răducanu a murit de supărare, din cauza umilinţei"

Povești inedite despre Jonny Răducanu. Cum a mâncat pe ascuns papricaș de pui


Despre politică şi Iliescu:


Politica nu mi-a plăcut niciodată. Ce dracu’ să-mi placă la ea?! Iliescu mi-a dat o decoraţie şi m-a făcut cavaler. L-am întrebat la ureche în timpul ceremoniei la ce e bun ordinul ăla. „Păi, când o să mori, o să se tragă trei salve de tun.” „Mă cac pe ele de salve!”, i-am răspuns.

Johnny Bota: „Johnny Răducanu ştia că îi sunt zilele numărate"

Despre ignoranţi:

Când mă uit în jur şi văd câţi ignoranţi se cred specialişti, îmi dau seama că numai un pârţ de-al meu face cât tot ce ştiu ei. Ce talentat sunt!

Despre femei:

Îmi plac femeile inteligente şi emancipate. N-am găsit până acum femeia vieţii mele. Totdeauna a fost o auroră falsă şi am închis ochii. 

Pe mine m-au violat fetele, aşa mult le-am iubit. Pentru ele mi-am dat şi cămaşa de pe mine. Am fost îngăduitor chiar şi cu cele care mi-au făcut rău.

Despre copii:

Nu cred că mi-aş fi dorit. N-am vrut să intru în programul naţional de multiplicare a rasei

Despre iubire:

La 20 de ani iubirea ţi-o decid alţii. La 30 e o confuzie, din care uneori se mai nasc şi copii. La 50 de ani începe să se apropie de adevăr. La 76 de ani... nu mai e nici o iubire. Am iubit până la vârsta asta şi a ieşit un căcat. Acum am doar relaţii.

În Suedia m-am culcat pe rând cu bunica, cu mama şi cu fata de 14 ani care dormea cu poza mea sub pernă. Strigau suedezele după mine „You’re a fucking man!”. Nu mai era nimeni de culoarea mea pe-acolo.

Despre Dumnezeu:

Nu mă duc la biserică, dar cred că există Dânsul. Dânsul chiar mi-a dat voie să-i înjur pe popi, fiindcă am spus că sunt din armata Lui, unde a fost şi Beethoven general, şi am primit derogare să cânt şi cu muzica mea să împac oamenii.

În cine credea:

În Duke Ellington, în John Coltrane şi în Louis Armstrong. În jazz, Armstrong e Beethoven.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite