ALEGE SIMBOLUL ROMÂNIEI! Marea finală: Vulturul Negru din Oradea sau Coloana Infinitului?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coloana Infinitului versus Palatul Vulturul Negru
Coloana Infinitului versus Palatul Vulturul Negru

Palatul Vulturul Negru din Oradea conduce detaşat în sondajul adevarul.ro "Alege simbolul României". La comentariile postate de voi, pe adevarul.ro şi pe pagina de Facebook, Coloana Infinitului este de departe câştigătoare.  Astăzi, vă propunem un nou sondaj, care nu permite votul multiplu. Ce alegeţi Coloana Infinitului sau Palatul Vulturul Negru din Oradea? Rezultatul va fi anunţat mâine.

Campania "Alege simbolul oraşului tău" s-a încheiat săptămâna trecută. 13 oraşe cu istorie şi-au desemnat simbolurile care au intrat în cursa pentru imaginea României. Vezi aici mai multe!

Competiţia a fost strânsă. Ieri, în sondaj conducea Palatul Prefecturii din Galaţi. Astăzi, Palatul Vulturul Negru din Oradea ocupa primul loc cu 25,16% dintre voturi, urmat de Turnul Sfatului din Sibiu, cu 22,45%, în timp ce Palatul Prefecturi a coborât pe locul trei - 19,81%. Vezi aici detalii!

La comentariile postate de voi pe site-ul adevarul.ro sau pe pagina noastră de Facebook, Coloana Infinitului a fost de departe cea mai votată.

"Si io votez pt coloana infinitului dar din alte motive, reprezinta teapa romaneasca stilizata, fiecare segment de coloana un episod de suferinta si chin al poporului roman.O teapa infipta in lumea asta, strangulata din loc in loc ca sa se simta mai bine", ne-a scris Georgems.

"BINEINTELES COLOANA INFINITULUI ! Prefectura din Galati ? De ce ? Ptr.ce ? Hai sa fim seriosi,locuiesc de 2 decenii in Occident si aici COLOANA INFINITULUI e arhicunoscuta ! Ea reprezinta ROMANIA ! Ma mir ca asa deodata o tara ar fi reprezentata de Galati ! Se pare ca bugetarii de la Prefectura au 'lucrat' intens pe net ! Fiti siguri ca vor avea si prime substantiale !P.S. Prefectura asta s-a facut mai mult cunoscuta prin salariile nesimtite acordate fara nici o justificare celor ce erau pe 'cascaval'!", a scris la rândul lui Alix.

În această situaţie, competiţia finală se va desfăşura astăzi între Coloana Infinitului şi Palatul Vulturul Negru din Oradea. Rezultatele votului vor fi anunţate mâine. Votează aici!

Coloana Infinitului din TÂRGU JIU

image

Click pe poze pentru galerie foto!

Coloana fără Sfârşit, cunoscută şi sub denumirea de Coloana Infinitului, are o înălţime 29,33 metri şi este realizată din 16 module şi două semimodule. În concepţia specialiştilor, reprezintă cea mai importantă operă din cadrul Ansamblului Monumental Calea Eroilor. Este un adevărat axis mundi, care reprezină legătura omului cu spiritualite, divinitatea şi cu infinitul. Încă din prima zi a concursul, Ştefan, un alt cititor, a optat pentru opera care se află pe primul loc: „Corect ar fi fost să fie formulat „Ansamblul Monumental Calea Eroilor”, care, fără doar şi poate, este simbolul oraşului Târgu-Jiu, însă, dacă este să alegem între cele trei mari opere ale lui Brâncuşi, cred că cea mai importantă este Coloana Infinitului. Şi da, este un oraş foarte frumos şi curat, pacat că este cam micuţ“. Sunt şi cititori care îşi văd oraşul în care trăiesc altfel reprezentat.

Palatul Vulturul Negru din ORADEA

Cu un procent de peste 43 la sută din voturi, Palatul Vulturul Negru a fost ales de către orădeni drept simbol al oraşului de pe Criş. Pe amplasamentul actualului Palat Vulturul Negru a existat până în 1905 un han numit Vulturul. Loc de întâlnire pentru personalităţile vremii, hanul a găzduit inclusiv recepţii grandioase în cinstea împăratului Franz şi a reginei Elisabeta, aşa cum  aminteşte, în cartea „Memoria Caselor", Liviu Borcea.

image
image
image

Click pe poze pentru a vedea mai multe imagini cu simbolul oraşului Oradea

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite