UPDATE Viscolul paralizează România. Peste 1.000 de autovehicule sunt blocate în nămeţi GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit ultimelor date anunţate de premierul Emil Boc, numărul drumurilor naţionale blocate din cauza ninsorilor abundente se ridică la 26.

UPDATE 22.18: Dacă se opreşte viscolul, autostrăzile, două câte avem, se vor deschide sâmbătă dimineaţă, după ce utilajele de deszăpezire vor elibera drumul.

UPDATE 22.15: În continuare, cei care participă la şedinţa Comandamentului de urgenţă insistă: "Nu plecaţi de acasă dacă nu este vorba de treburi urgente!"

Se pare că oamenii încă nu pricep, de aici şi creşterea numărului de autovehicule înzăpezite. Şi tot felul de situaţii bizare pentru o ţară în care se vorbeşte de vreo 30 de ore de situaţii deosebite - familii plecate la drum cu copii mici.

Nu uitaţi, viscolul continuă până vineri seara, iar în Dobrogea, până sâmbătă, duminică, încă nu se ştie exact.

UPDATE 22.10:

Cod roşu la bulgari, sute de TIR-uri oprite la Bechet

Peste o sută de TIR-uri sunt staţionate, joi seară, în vama Bechet, judeţul Dolj, şoferii fiind nevoiţi să petreacă noaptea în cabina tirului, după ce au fost anunţaţi că bacul nu mai poate trece în Bulgaria, transmite corespondentul agenţiei Mediafax.

"Bacul românesc este ancorat în Portul Bechet. La noi în ţară nu sunt probleme, însă la vecinii bulgari s-a instituit cod roşu din cauza ninsorilor. În momentul în care autorităţile bulgare vor ridica interdicţia, atunci vom da drumul la trafic", a declarat Veronica Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Dolj, pentru corespondentul Mediafax.

UPDATE 22.00

Peste o mie de autovehicule blocate în nămeţi
În acest moment, în ţară sunt peste 1.000 de autovehicule blocate în trafic din cauza ninsorii şi a viscolului, potrivit declaraţiei făcute de premierul Emil Boc, la şedinţa Comandamentului de urgenţă.

Acum câteva ore, numărul maşinilor împotmolite în nămeţi depăşea cu puţin 600.

Boc le-a cerut prefecţilor să nu aibă linişte până când nu se asigură că viaţa persoanelor aflate în situaţii de dificultate nu mai este pusă în pericol şi i-a avertizat că, în caz contrar, îşi vor căuta de lucru în altă parte.

UPDATE 20.47: În această noapte, câteva subunităţi ale Armatei vor distribui alimente, apă şi ceai cald persoanelor aflate în autoturismele blocate pe autostrăzi, informează MApN.

Echipele vor acţiona pe cele două autostrăzi, din ambele sensuri de mers.

UPDATE 20.37: Autorităţile le recomandă în continuare celor care vor să plece la drum lungă să se doteze corespunzător. Asta nu înseamnă doar cauciucuri de iarnă, aşa cum cred unii, ci lopată, trusă de prim ajutor, un sac de nisip, plinul la combustibil, mâncare, pătură, apă, ideal ceai în termos.

Şi dacă vă uitaţi în trusa de prim ajutor, veţi găsi o folie termoizolantă, pusă acolo exact pentru astfel de momente.

UPDATE 20.02: Raed Arafat tocmai a declarat la Realitatea TV că mai există o persoană la care ambulanţa n-a ajuns în timp util.

Este vorba despre o persoană înjunghiată, din judeţul Tulcea. Ambulanţa pornită spre acel caz s-a împotmolit în nămeţi, pentru o perioadă.

Nu se ştie exact, a spus Arafat, dacă ambulanţa putea face ceva.

UPDATE 19.08: Autostrăzile rămân închise

UPDATE 19.01: A treia persoană care a decedat este din Galaţi. El ar fi părăsit autoturismul, a luat-o pe jos spre casă şi a îngheţat pe drum, potrivit Realitatea TV.

UPDATE 18.58: Aproape 50 de trenuri au fost anulate

Aproape 50 de trenuri au fost anulate, o linie este închisă şi mai multe trenuri au întârzieri la sosirea şi plecarea din Capitală,anunţă Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA.

Unele dintre trenurile care urmează să intre şi să plece din Gara de Nord sunt temporizate în staţii sau aşteaptă în parcurs.

Situaţia de la ora 17.30, pe căile ferate: două trenuri vor intra în staţia Bucureşti Nord cu întârzieri, respectiv IR 382 Sofia - Bucureşti Nord, IR 1980 Tulcea - Bucureşti Nord, R 9024 Piteşti - Bucureşti Nord, IR 1658 Bicaz - Bucureşti Nord, IR 1662 Iaşi - Bucureşti Nord, IC 473-2 - Budapesta - Bucureşti Nord, IR 1578 - Ploieşti Sud - Bucureşti Nord, IC 552 - Succeava- Bucureşti Nord şi IR 1528 - Sibiu - Bucureşti Nord.

De asemenea, alte opt trenuri vor pleaca din Bucureşti Nord cu întârzieri, respectiv IR 382-1 Bucureşti Nord - Sofia, IR 1825 Bucureşti Nord - Târgu Jiu, IR 1657 Bucureşti Nord - Bicaz, IC 573 Bucureşti Nord - Galaţi, IR 1663 Bucureşti Nord - Iaşi, IR 1793 Bucureşti Nord - Piteşti, IR 3005 Bucureşti Nord - Braşov şi IR 1595 Bucureşti Nord - Craiova.

Pe linia Bucureşti - Feteşti se intervine cu pluguri pentru deszăpezire, iar circulaţia feroviară este închisă pe ambele fire între staţiile Săruleşti şi Fundulea, unde un tren cu 123 de călători a deraiat.

Azi au fost anulate 49 de trenuri. Călătorii sunt preluaţi cu alte trenuri aflate în circulaţie, în direcţiile respective. Trenurile rămase în circulaţie au fost suplimentate astfel încât să poată prelua cât mai mulţi călători.

Călătorii pot solicita informaţii referitoare la întârzierile sau modificările în circulaţia trenurilor de călători la staţiile CFR, la telefon 021/9521 sau pot accesa site-urile www.cfrcalatori.ro şi www.cfrsa.ro.

UPDATE 18.50: Trei persoane au murit din cauza ninsorilor şi a viscolului.

S-au închis 718 şcoli, 182 de localităţi au rămas fără curent electric iar aproximativ 600 de autovehicule au fost blocate sub zăpadă.

UPDATE 18.34: Purtătorul de cuvânt al Spitalului Bagdasar-Arseni, Florian Bica, a spus că femeia adusă de la Adunaţii Copăceni (descoperită în autoturismul unde se afla şi un bărbat decedat) are hipotermie şi intoxicaţie cu monoxid de carbon. Bica a precizat pentru agenţia Mediafax  că se aşteaptă metabolizarea monoxidului de carbon, prognosticul fiind rezervat.

UPDATE 18.23: În ultimele 24 de ore, a spus secretarul de stat în MAI  Ioan Dascălu, au fost evacuate şi transportate în adăposturi 2.158 de persoane.

Aproximativ 1.100 de persoane din autovehicule blocate pe drumuri din cauza nămeţilor şi viscolului au refuzat să să-şi părăsească maşinile şi să meargă spre adăposturi, aşa cume le-au cerut cei din echipele de intervenţii. După câteva ore, "când au realizat că sunt într-o situaţie dificilă", a spus Dascălu, aceştia au început să sune la diferite autorităţi şi să ceară să fie salvaţi. Intervenţiile acestea au fost mai greoaie, întrucât între timp se mai depusese ceva zăpadă.

UPDATE 18.21: Femeia scoasă din maşina blocată la Călugăreni - Adunaţii Copăceni a fost adusă într-un spital din Capitală.

La Adunaţii Copăceni, a spus subsecretarul de stat Raed Arafat, bărbatul care decedase era mort deja de mai mult timp, femeia a fost adusă la Spitalul Bagdasar din Bucureşti.


image

FOTO: Maşina în care se afla bărbatul care a murit de frig (sursa: România TV)

UPDATE 18.00

Drumuri închise

Traficul pe DN1D Albeşti - Paleologul - Urziceni a fost redeschis, însă numai pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone, se spune într-un comunicat al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

La ora 16.30, circulaţia era închisă pe următoarele autostrăzi şi drumuri naţionale din cauza fenomenelor meteo extreme şi pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acţioneze: A1 Bucureşti - Piteşti;. A2 Bucureşti – Feteşti;. DN 2 Bucureşti – Focşani;. DN 2A Slobozia – Urziceni; DN 2B Buzău – Făurei; DN 2C Buzău – Slobozia; DN 2N Dumbrăveni - Jitia; DN 3 Bucureşti – Călăraşi; DN 3A Lehliu – Feteşti; DN 3 B Călăraşi - Feteşti; DN 4 Bucureşti - Olteniţa; DN 5 Bucureşti – Giurgiu; DN 5B Giurgiu – Ghimpaţi; DN 21 Drajna – Călăraşi; DN 22 Râmnicu Sărat – Brăila; DN 22A Ciucurova – Topolog; DN 23B Măicăneşti – Codreşti; DN 24D Bârlad – Galaţi; DN 31 Călăraşi – Mânăstirea; DN 41 Daia – Olteniţa; DN 61 Ghimpaţi – Găeşti; DN 73 Câmpulung – Râşnov.



Se acţionează cu toate autoutilajele din dotare, fiind răspândite 5264,5 tone de material antiderapant şi 1,2 tone de clorură de calciu.

Traficul va fi redeschis în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, mai spune comunicatul.

Circulaţia se desfăşoară în toată ţara în condiţii de iarnă, iar Compania acţionează pe întreaga reţea rutieră. CNADNR roagă participanţii la trafic ca, în perioada următoare, să evite tranzitarea zonelor afectate de fenomene meteorologice intense, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere existente şi să echipeze vehiculele adecvat (cauciucuri de iarnă, lanţuri, lopată).

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi si Drumuri Naţionale din Romania SA, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pagina de internet www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Nationale.

image

UPDATE: 17.10: Un diabetic a murit acasă așteptând ambulanța!
Mașina Serviciului Județean de Ambulanță Tulcea a plecat de urgență pentru a interveni în cazul unui pacient cu diabet de aproximativ 70 de ani din localitatea Hamcearca, externat în cursul zilei de ieri din spital. Pe drum, autoturismul a rămas blocat în nămeți și nu a putut ajunge la destinație. citeşte detalii aici!

UPDATE 17.06 Bărbat îngheţat sub nămeţi

Bărbatul decedat şi soţia sa au fost descoperiţi într-un autoturism împotmolit în zăpada de peste un metru şi jumătate înălţime. Bărbatul era deja decedat, când echipa de intervenţii i-a găsit, iar femeia se afla în şoc hipotermic.

Femeia a fost transportată la spitalul din Călugăreni.

În zonă au rămas blocate mai multe autocare în care se aflau aproximativ 280 de persoane care se întorceau din Bulgaria.

Aseară, toţi cei intraţi în ţară pe la Giurgiu au fost sfătuiţi să se oprească în parcările din zonă, dar cei mai mulţi au ignorat sfaturile autorităţilor şi şi-au continuat drumul spre casă.

image

CLICK pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu traficul îngreunat de viscol şi ninsoare!

Adevărul.ro vă prezintă starea drumurilor din Bucureşti de aseară şi de azi dimineaţa. Vă invităm să comentaţi progresele autorităţilor privind deszăpezirea carosabilului, comparând cele două filmuleţe.

UPDATE 15:15 Vizibilitatea pe Transalpina este sub 10 metri. Şoferii blocaţi de zăpadă s-au refugiat în casele localnicilor, potrivit RTV.

UPDATE 15:05 S-a reluat circulaţia pe DN1. Citeşte mai multe aici!

UPDATE 14.58 Armata intervine pentru a debloca Centura Bucureştiului. Şoferii sunt blocaţi în maşini de două zile fără mâncare şi combustibil!

Centura Bucureştiului este în acest moment blocată de maşinile care s-au împotmolit din cauza zăpezii şi viscolului. Militarii încearcă acum din răsputeri să deblocheze şoseaua pentru ca şoferii să poată ajunge acasă. Citeşte mai multe aici

UPDATE 14.45 Potrivit unui comunicat transmis de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, de la ora 14.00 a fost redeschis traficul pe DN 7 Piteşti - Râmnicu Vâlcea şi pe DN 71 Bâldana - Ulmi, iar pe DN1 Centura Bucureşti - Tâncăbeşti.

Traficul rămâne însă închis pe următoarele autostrăzi şi drumuri naţionale din cauza fenomenelor meteo extreme şi pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acţioneze:

1. A1 Bucureşti - Piteşti
2. A2 Bucureşti - Feteşti
3. DN 2 Bucureşti - Focşani
4. DN 2A Slobozia - Urziceni
5. DN 2B Buzău - Făurei
6. DN 2C Buzău - Slobozia
7. DN 2N Dumbrăveni - Jitia
8. DN 3 Bucureşti - Călăraşi
9. DN 3A Lehliu - Feteşti
10. DN 3 B Călăraşi - Feteşti
11. DN 4 Bucureşti - Olteniţa
12. DN 5 Bucureşti - Giurgiu
13. DN 5B Giurgiu - Ghimpaţi
14. DN 1D Albeşti Paleologu - Urziceni
15. DN 21 Drajna - Călăraşi
16. DN 22 Râmnicu Sărat - Brăila
17. DN 22A Ciucurova - Topolog
18 DN 23B Măicăneşti - Codreşti
19. DN 24D Bârlad - Galaţi
20. DN 31 Călăraşi - Mânăstirea
21. DN 41 Daia - Olteniţa
22. DN 61 Ghimpaţi - Găeşti
23. DN 73 Câmpulung - Râşnov

DN 73D Colibaşi - Câmpulung este blocat între kilometrii 48 şi 49, iar DN 1A este blocat în zona localităţii Crevedia.

image

CLICK pe imagini pentru fotogalerie!

UPDATE 13:45 Turiştii blocaţi în staţiuni din cauza viscolului pot apela o linie telverde pentru a primi ajutor. Cei aflaţi în situaţii de urgenţă pot apela nonstop şi gratuit linia telverde 0800.86.82.82, iar operatorii îi vor îndruma spre cea mai apropiată structură de primire turistică, unde li se va acorda ajutor, a anunţat MDRT.

Poezia plină de umor compusă de un cititor pentru autorităţile române

UPDATE 13:15 Patru porturi fluviale şi maritime, precum şi căile navigabile Bara şi Canalul Sulina au fost închise din cauza vântului puternic, informează site-ul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Concret, au fost închise porturile Constanţa Nord şi Sud maritim şi fluvial, Mangalia şi Midia (înregistrându-se vânt E 7 - 8 Bf).

Şi căile navigabile Bara şi Canalul Sulina au fost închise din cauza vântului foarte puternic (NE forţă 6-7).

image

UPDATE 12:35 Vremea capricioasă a făcut prima victimă: o persoana a decedat la Galaţi din cauza zăpezii şi a frigului.

UPDATE 12:30 364 de şcoli din mai multe judeţe au fost închise

image

UPDATE 12.14 Ninsoarea din ultimele zile blochează încă 26 drumuri naţionale, iar aeroportul Otopeni din Bucureşti este deschis, dar 28 de curse sunt anulate, potrivit celor mai recente date anunţate de premierul Emil Boc.

UPDATE 12:00 Graniţa dintre România şi Bulgaria a fost închisă, paisprezece regiuni din Bulgaria fiind vizate de o avertizare cod portocaliu din cauza ninsorilor şi condiţiilor dificile de trafic. Citeşte mai multe aici!

UPDATE 11.56 Premierul Emil Boc va pleca, în jurul orei 12.00, spre Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, kilometrul 18, împreună cu ministrul Transporturilor şi cel al Apărării.

UPDATE 11.26 Premierul Emil Boc a anunţat că a solicitat miniştrilor Apărării şi Transporturilor să folosească echipamentele armatei, inclusiv tancuri cu şenile, pentru operaţiunile de deszăpezire în cazuri de urgenţă, arătând că astfel de cazuri sunt înregistrate în judeţele Ilfov, Giurgiu şi Călăraşi.

"De azi noapte, am dispus în discuţiile cu miniştrii de Interne şi Transporturilor să utilizeze şi infrastructura armatei pentru a ajuta la deszăpezire şi, acolo unde este posibil, cu maşinile sau tancurile cu şenile, pentru a interveni în situaţii de urgenţă", a spus Boc, la finalul şedinţei Comtetului pentru Situaţii de Urgenţă de la Ministerul Administraţiei şi Internelor.

UPDATE 11.15 După şedinţa de urgenţă de la Guvern bilanţul este următorul: 340 de oameni blocaţi în maşini au fost evacuaţi şi duşi la adăpost. Potrivit subsecretarului de stat Raed Arafat, 15 ambulanţe sunt blocate în trafic cu trei pacienţi. Citeşte mai multe aici

image

STAREA DRUMURILOR ÎN ŢARĂ, transmisă de corespondenţii redacţiilor locale "Adevărul"

BRĂILA 10 porţiuni de pe şoselele judeţene, blocate de suluri de zăpadă!
La această oră, potrivit reprezentanţilor ISU, nu este blocat niciun rum naţional pe teritoriul judeţului Brăila şi nici nu sunt oameni blocaţi. Se circulă, însă, cu dificultate, iar filtrele de poliţişti avertizează permanent şoferii.

HARGHITA: Frig de crapă pietrele şi drum blocat la Fundata
Pe DN73 Câmpulung - Braşov a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Drumul este blocat, iar poliţiştii deviază circulaţia.

PIATRA NEAMŢ: Circulaţie îngreunată pe trei zone din Neamţ. Aflăi unde sunt probleme
Ninsorile le-au dat de furcă şoferilor şi reprezentanţilor de la Drumuri Judeţene.

SUCEAVA: Zăpadă de câţiva centimetri pe şosele. Iată cum se circulă!
Zăpada ce a căzut ieri peste județul Suceava le-a dat de furcă drumarilor care nu au mai reușit să țină pasul cu ninsoarea. Cu toate acestea circulația nu a fost întreruptă nicăieri în județ.

CĂLĂRAŞI: Viscolul face ravagii în Bărăgan. Şapte drumuri naţionale închise în Călăraşi din cauza ninsorii
Călăraşiul se află sub povara nămeţilor. Ninsorile abundente au făcut dezastru în mai puţin de 24 de ore. Şapte drumuri naţionale şi nouă judeţene sunt la această oră închise circulaţiei din cauza viscolului puternic. Judeţul este practic, izolat. Nu se poate intra şi nici ieşi din zonă. Miercuri seară, autorităţile au decis să blocheze traficul şi pe Autostrada Soarelui.

VASLUI Se circulă în condiţii grele, de iarnă
Probleme mai mari se întâlnesc pe drumurile comunale, acolo unde circualţia se desfăşoară greu. În această dimineaţă, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, s-a anunţat că se circulă pe un singur sens pe drumul care leagă între ele satele Ciocani şi Crâng.

CONSTANŢA: Ninge viscolit în tot judeţul Constanţa. Unde sunaţi pentru a afla starea drumurilor!
La această oră ninge viscolit în aproape tot judeţul Constanţa. Cea mai afectată zonă este Băneasa. Din cauza intensificării căderilor de zăpadă şi a viscolului există riscul de formare a sulurilor de zăpadă de până la 50 cm.

PRAHOVA: Drumuri blocate şi închise. Circulaţie în condiţii extreme de iarnă
Drumuri blocate sau închise parţial, filtre de poliţişti şi condiţii meteo extreme, în Prahova. Circulaţia pe drumurile din Prahova este în continuare îngreunată din cauza viscolului care bate cu putere, dar şi a zăpezii depuse pe şoşele. Oamenii sunt sfătuiţi să nu se aventureze pe drumurile blocate şi să nu forţeze filtrele de poliţişti.

TULCEA: FOTO Vânt puternic şi zăpadă. Cum se circulă pe drumurile din judeţ
În această dimineață la Tulcea se înregistrau minus 5 grade Celsius, iar vântul sufla cu 60 de kilometri pe oră din direcția N/E. Șoferii sunt sfătuiți să circule cu atenție, pentru că vizibilitatea este redusă sub 150 de metri.

VRANCEA: Patru drumuri blocate din cauza viscolului, în această dimineaţă
Utilajele firmelor de deszăpezire nu pot interveni din cauză că viscolul aduce înapoi zăpada îndepărtată de pe drumuri.

BUCUREŞTI: Intrările pe autostrăzile A1 şi A2 sunt blocate pe poliţişti. Pe DN1 se poate merge doar până la Otopeni
Poliţiştii blochează la această oră accesul conducătorilor auto pe autostrăzile A1 şi A2, iar pe DN1 se poate circula doar până la Aeroportul Otopeni, a declarat pentru „Adevărul" Andrei Codău de la Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei.

VÂLCEA: Cad avalanşe de pe versanţii munţilor, pe Valea Lotrului, între Brădişor şi Malaia
DN 7A nu este închis, însă pe alocuri se circulă pe un singur fir, iar drumarii sunt în permanenţă prezenţi în zonă pentru a îndepărta nămeţii. În rest, pe toate drumurile naţionale din judeţ se circulă fără probleme.

BOTOŞANI: Nu sunt drumuri blocate
După o noapte în care pe câteva drumuri din judeţ s-au produse blocaje în trafic din cauza cantităţii de zăpadă şi a viscolului, în prezent în judeţul Botoşani se circulă normal.

ORADEA: Este zăpadă pe DN75, la Măgura, dar se circulă bine pe restul drumurilor din judeţ
Drumurile din Bihor sunt curate, cu câteva excepții: pe DN75, la Măgura, stratul de zăpadă este de aproximativ un centimetru, iar în zona din apropierea orașului Ștei, carosabilul este umed. Filiala din Bihor a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, a acționat cu mai multe tone de material antiderapant, în zonele cu probleme.

SLATINA: Niciun drum blocat în Olt. 25 de localităţi din judeţ sunt însă în beznă
În județul Olt, niciun drum nu este blocat, însă circulația se desfășoară în condiții de iarnă atât pe șoselele județene cât și pe cele naționale. Cel mai greu se circulă în nordul și centrul județului.

BAIA MARE Trafic rutier în condiţii de iarnă, în Maramureş
Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate sectoarele publice de drumuri publice din judeţ. Vremea s-a răcit uşor faţă de intervalul precedent. Cerul a fost mai mult noros, iar în cursul zilei şi în prima parte a nopţii a nins slab.

BACĂU: Iarnă grea, cu ger, promoroacă și ninsori în tot judeţul
În această noapte temperaturile au coborât de la -10 la -15 grade Celsius. Deși, pe alocuri a mai viscolit, în județul Bacău nu sunt drumuri blocate.

TÂRGU-JIU: Starea drumurilor din Gorj
Starea drumurilor din județul Gorj este în general bună, doar două drumuri fiind acoperite cu zăpadă.

UPDATE 10:50 Trenurile din Gara de Nord au întârzieri între 200 şi 220 de minute la sosire şi aproximativ 140 de minute la plecare.

UPDATE 10:20 Un tren cu 123 de călători care venea de la Constanţa la Bucureşti a deraiat, joi dimineaţă, în zona Mostiştea, între Fundulea şi Săruleşti, din cauza zăpezii, a declarat purtătorul de cuvânt al CFR Călători, Adrian Vlaicu. Trenul Intercity 582 deraiat la Mostiştea nu s-a răsturnat, doar s-a deplasat în afara şinelor, în urma accidentului linia fiind închisă, a spus Adrian Vlaicu.

UPDATE 10:05 862 de persoane mai sunt blocate la această oră în trafic, potrivit cifrelor furnizate de IGSU.

UPDATE 09:50 Premierul Emil Boc participă, la ora 10.00, la Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă, de la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

UPDATE 09:45 În acest moment, circulaţia rutieră este întreruptă pe 37 de drumuri naţionale şi 80 de drumuri judeţene, cele mai importante rute blocate fiind A1 Bucureşti - Piteşti şi A2 Bucureşti - Lehliu.

UPDATE 09:20 Potrivit CNADNR, la ora 8.30, traficul era închis pe următoarele autostrăzi şi drumuri naţionale:

A1 Bucureşti - Piteşti, A2 Bucureşti - Feteşti, DN 1 Centura Bucureşti - Tâncăbeşti, Centura Bucureşti între A1 şi A2, DN 2 (E85) Bucureşti - Focşani, DN 2A Slobozia - Urziceni,

DN 2B Buzău - Făurei, DN 2C Buzău - Slobozia, DN 2M Odobeşti - Andreiaşu de Jos, DN 2N Dumbrăveni - Jitia, DN 3 Bucureşti - Călăraşi, DN 3A Lehliu - Feteşti,

DN 3 B Călăraşi - Feteşti, DN 4 Bucureşti - Olteniţa, DN 5 Bucureşti - Giurgiu, DN 5B Giurgiu - Ghimpaţi, DN 7 Piteşti - Râmnicu Vâlcea, DN 1D Albeşti Paleologu - Urziceni,

DN 21 Drajna - Călăraşi, DN 22 Râmnicu Sărat - Brăila, DN 22A Ciucurova - Topolog, DN 23A Milcovul - Ciorăşti, DN 23B Măicăneşti - Codreşti, DN 24D Bârlad - Galaţi,

DN 31 Călăraşi - Mânăstirea, DN 41 Daia - Olteniţa, DN 61 Ghimpaţi - Găeşti, DN 71 Bâldana - Ulmi, DN 73 Câmpulung - Râşnov

UPDATE 09:15 Şaisprezece curse de pe aeroporturile Otopeni şi Băneasa au fost anulate. Citeşte aici mai multe!

UPDATE 09:00 O ambulanţă este blocată de aseară, de la ora 18, pe A1. ISU şi SMURD au trimis ajutoare, însă membrii echipajului au refuzat să părăsească maşina, preferând să acorde ajutor celor rămaşi în trafic pe autostradă. Citeşte mai multe aici!

UPDATE 08.54 Poliţiştii blochează la această oră accesul conducătorilor auto pe autostrăzile A1 şi A2, iar pe DN1 se poate circula doar până la Aeroportul Otopeni, a declarat pentru „Adevărul" Andrei Codău de la Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei. Citeşte mai multe aici

UPDATE 08.30 Probleme şi în judeţul Constanţa. Acoperişul unui bloc a fost rupt de vânt iar doi copaci au fost smulşi din rădăcini. Unul dintre copaci a căzut peste o casă. Muncitorii încearcă acum să-l îndepărteze. De asemenea porturile au fost închise.

UPDATE 08.25 Brânduşa Raiceanu, purtător de cuvânt RATB: "Nu avem nimic blocat în acest moment, se circulă în condiţii de iarnă, dar nu este nimic blocat. Două autobuze au traseele modificate: 168 întoarce la Valea Argeşului şi 162 la 12 Februarie. Iar 148, 149, 301, 780 şi 783 întorc la Aeroportul Băneasa din dispoziţia Poliţiei Rutiere. Pe tot parcursul nopţii s-a intervenit cu utilaje pentru a se dezăpezii".

UPDATE 08:00 Traficul pe DN1 a fost reluat, însă se circulă în condiţii de iarnă.

Citeşte şi:
A doua zi de viscol. Ghid de utilizare a Capitalei

Vânt puternic şi zăpadă în Tulcea. Cum se circulă pe drumurile din judeţ

Intrările pe autostrăzile A1 şi A2 sunt blocate pe poliţişti. Pe DN1 se poate merge doar până la Otopeni

23 de trenuri anulate astăzi, 26 ianuarie

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că din informaţiile primite de la dispeceratele de poliţie până la ora 05:30, circulaţia rutieră este întreruptă din cauza zăpezii şi a viscolului pe următoarele drumuri naţionale:

-A1 Bucureşti - Piteşti;

-A2 Bucureşti - Lehliu;

-DN2(E85) Voluntari - Buzău; s-a întrerupt şi Buzău - Râmnicu Sărat;

-DN1D Urziceni - Albeşti-Paleologu;

-DN22 Râmnicu Sărat - Brăila;

-DN2C Costeşti - Slobozia;

-DN2M Focşani- Odobeşti;

-DN23B Măicăneşti - Ciorăşti;

-DN2N Bogza - Caiata - Dumbrăveni; se va închide şi tronsonul Dumbrăveni - Dumitreşti - Jitia.

-DN5B Giurgiu - Ghimpaţi;

-DN3 Călăraşi - Bucureşti;

-DN3A Lehliu Gară - Feteşti;

-DN21 Călăraşi - Slobozia;

-DN3B Călăraşi - Feteşti;

-DN31 Călăraşi - Mănăstirea.

-DN3 Bucureşti - Fundulea; se va închide şi către Lehliu;

-DN4 Bucureşti - Budeşti;

-DN71 Ulmi - Bâldana;

-DN2A Slobozia - Urziceni;

-DN2B Buzău - Făurei.

S-a închis DN1 Otopeni - Tâncăbeşti şi DN1A Bucureşti - Buftea - Ploieşti în zona Cocani.

În judeţul Giurgiu două autotrenuri au derapat şi au blocat circulaţia pe DN5, în zona Daia;

În judeţul Ilfov sunt probleme pe DN Centura Bucureşti, traficul fiind întrerupt în mai multe puncte;

În judeţul Dâmboviţa s-au produs blocaje pe DN72 Târgovişte - Găeşti şi DN7 Costeştii din Deal - Mătăsaru.

În judeţul Galaţi s-a întrerupt traficul pe DN24D Galaţi - Bârlad.

În judeţul Tulcea un tir a blocat DN22A Ciucurova - Topolog.

Pe DN73 Câmpulung - Braşov a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Traficul va fi redeschis în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice. Circulaţia se desfăşoară în toată ţara în condiţii de iarnă, iar Compania acţionează pe întreaga reţea rutieră. CNADNR roagă participanţii la trafic ca, în perioada următoare, să evite tranzitarea zonelor afectate de fenomene meteorologice intense, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere existente şi să echipeze vehiculele adecvat (cauciucuri de iarnă, lanţuri, lopată).

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi si Drumuri Naţionale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pagina de internet www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Nationale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite