VIDEO Imagini cu protestatarii care au vandalizat magazinul din centrul Bucureștiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliția Capitalei informează că a identificat șapte din persoanele care au devastat magazinul de telefoane mobile din zona Unirii, în contextul ciocnirilor violente dintre jandarmi şi protestatari ce au avut loc pe 15 ianuarie în centrul Bucureştiului.

Poliţiştii de la Secţia 10 Poliţie au fost sesizaţi cu privire la faptul că persoane necunoscute, prin spargerea geamurilor şi profitând de manifestaţiile publice violente care au avut loc atât la Piaţa Universităţii cât şi în zona Pieţei Unirii pe 15 ianuarie, au pătruns în punctul de lucru al unei societăţi comerciale situată în B-dul I.C. Brătianu, de unde au sustras mai multe telefoane mobile şi accesorii, valoarea prejudiciului fiind estimată la aproximativ 25.000 de lei, informează Poliția Română într-un comunicat.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 10 Poliţie, care au efectuat cercetarea la faţa locului.

În urma cercetărilor efectuate, în colaborare cu Serviciul de Investigaţii Criminale - Sector 3 Poliţie şi cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din I.G.P.R., până în prezent, au fost identificate şi cercetate un număr de 7 persoane : S. Nicu de 39 de ani, B. Gianini de 20 de ani, V. Ionuţ de 23 de ani, Ş. Florin de 21 de ani, A. G. de 17 ani, I. P. de 17 ani şi Z. Vasile de 39 de ani.

În data de 17 ianuarie, împotriva unuia dintre autorii furtului s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, luându-se măsura reţinerii şi fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 cu propuneri legale, ulterior fiind emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru 25 de zile, de către Judecătoria Sector 3.

Împotriva altor patru persoane s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, luându-se măsura reţinerii. Împotriva unui alt membru din acest grup, s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, cercetările fiind continuate, cu cel în cauză în stare de libertate. Împotriva unui alt tânăr s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, cercetările fiind continuate, cu cel în cauză în stare de libertate.

Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de aproximativ 50%.

Cercetările sunt continuate de către Secţia 10 Poliţie în vederea identificării tuturor autorilor şi tragerea la răspundere penală a acestora, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi distrugere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite