Un cutremur de 4,8 grade a avut loc în această dimineaţă în județul Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cutremur de 4,8 grade a avut loc în jurul orei 5.40 în zona Vrancea. Seismul a fost resimţit destul puternic în Bucureşti, Galați, Buzău, în special în clădirile înalte. Nu au fost anunțate pagube.

UPDATE În septembrie în România au avut loc 33 de cutremure, dintre care 24  au avut epicentrul în Vrancea. Alte şase seisme au avut loc în Transilvania. Câte un cutremur s-a înregistrat în Câmpia Română, Moldova şi Banat.

Cutremur Vrancea, stație seismologică Cutremur Vrancea, stație seismologică Cutremur Vrancea, stație seismologică

Dă click pe imagini pentru a vedea seismologii care măsoară cutremurele!

Cutremurul cel mai mare din luna septembrie a fost pe 8 septembrie. Seismul a avut o magnitudine de 4,2 pe Richter şi a avut epicentrul în Vrancea.

UPDATE Un cutremur cu magnitudinea de 4,7 are loc în zona seismică Vrancea la un interval de doi trei ani. În lume, pe intervalul de magnitudine 4.0 - 4.9 se produc circa 6.200 pe an.

UPDATE Cititorii "Adevărul" de pe pagina noastră de Facebook ne-au scris despre cutremurul din această dimineaţă.

Camelly Suzana: S-a simtit destul de bn la Ploiesti...noroc sau ghinion, cum sa-i spun, cu catelul meu, care a venit sa ma trezeasca si la cateva secunde se zgaltaia patul...urasc cutremurele!!:(

Omikron Valentin: S-a simtit... dormeam si s-a zguduit puternic mobilierul din camera :| 4.7/8 richter/mercali.

Alice Melente: Ceasul meu era 5.33 cand am simtit cum se misca patul iar biroul troznea.S-a simtit destul de puternic,locuim la et 5 in Buc.Nu am mai reusit sa adorm de teama,insa a trebuit sa par nepasatoare pt a-i linisti pe ceilalti.A trecut,gata :)

Serana Belibou: Si la Cta l-am simtit chiar foarte bine!

Geta Toplicianu:  Atata timp cat Guvernul a ramas in PICIOARE....nu a fost suficient de puternic.......

Raluca Luca: Da, si mi-am zis: stai calma, se aseaza pamantul... :))) O usoara leganare...

UPDATE Până la ora 8.57 (ora României), cutremurul din România era al treilea cel mai puternic înregistrat pe lista USGS, un program american care monitorizează toate cutremurele de pe toate continentele și prezintă rapoarte în timp real despre ele. Un cutremur cu magnitudinea de 5 a avut loc în Argentina, la Santiago del Estero, iar un alctul de 5,7 în Japonia, la Bonn Islands.

image

UPDATE Cutremurul a fost resimţit uşor şi în nord-estul Bulgariei, informează Institutul naţional pentru fizica pământului de la Sofia. Cutremurul a fost resimţit în judeţele Ruse, Razgrad şi Silistra. Nu sunt date despre pagube materiale.

UPDATE Conform informaţiilor de pe site-ul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut magnitudinea de 4,8 grade şi s-a produs la o adâncime de 134 de kilometri şi avut intensitatea IV în zona epicentrală.

UPDATE Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă: Cutremurul din această dimineaţă nu a produs pagube în Capitală

Potrivit primelor informaţii, cutremurul a aut loc la o adâncime de 150 kilometri, la ora 5:40 şi a avut 5 grade pe scara Richter.

FOTO: Epicentrul cutremurului. Click pe poză pentru harta mărită



Locație cutremur

USGS a anunţat că seismul a avut de fapt 4,7 grade şi s-a produs la o adâncime de 128.4 km. USGS este un program american care monitorizează toate cutremurele de pe toate continentele și prezintă rapoarte în timp real despre cutremure. Specialiștii români au estimat însă o magnitudine mai mare a seismului din dimineața aceasta.

Epicentrul s-a aflat la 57 km nord-est de Buzău, 65 km est de Braşov, 128 km vest de Galaţi şi 130 km nord de Bucureşti.


FOTO Raportul USGS: United States Geological Survey’s Earthquake Hazards Program, programul american de supraveghere a riscurilor provocate de cutremure.

United States Geological Survey’s (USGS) Earthquake Hazards Program

Potrivit lui Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutul pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut magnitudinea de 5,1 grade.

"Ne aşteptam la acest cutremur. Nu cred că vor mai fi replici ale cutremurului. Cel mai tare s-a resimţit în Bucureşti şi în Iaşi", a declarat acesta la Realitatea TV. Seismul din această dimineață este din seria unor evenimente care au loc cu periodicitate de aproximativ doi ani și astfel de cutremure elimină din energiile acumulate în zona Vrancea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite