Un avion SMURD cu un copil în stare critică la bord l-a aşteptat două ore pe Verestoy

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Verestoy Attila
Verestoy Attila

După ce a produs un accident în urma căruia a fost rănit uşor, senatorul UDMR Verestoy Attila a beneficiat de transportul cu un avion SMURD către Bucureşti. Aeronava fusese chemată pentru un copil care suferise arsuri pe 30% din suprafata corpului şi care urma să fie operat de urgenţă în capitală.

Verestoy Attila a fost rănit uşor într-un accident rutier pe care l-a provocat pe drumul spre Oradea, el fiind transportat iniţial la Spitalul Clinic Judeţean Cluj.

Acolo se afla un avion SMURD care trebuia să transporte de urgenţă către Bucureşti un copil care suferise arsuri pe 30% din suprafata corpului. Deşi cazul senatorului nu era foarte grav, atât conducerea SCJ Cluj, cât şi personalul de pe aeronava au fost de acord să facă o excepţie în cazul acestuia.

“Avionul a sosit la Cluj pentru a lua un copil care avea nevoie urgenta de o operatie si, avand in vedere ca exista aceasta ocazie, a fost luat si domnul Verestoy Attila. Dar avionul nu a venit la Cluj pentru el, ci pentru acel copil”, a insistat si directorul SMURD, Raed Arafat, pentru Ghimpele.

Fundaţia pentru SMURD a remis un comunicat în urma comentariilor apărute în spaţiul public cu privire la condiţiile de transfer şi al timpului alocat celor doi pacienţi.

"În cadrul organizării misiunii de transfer către aeroport a apărut o desincronizare la sosirea pacientului, a cărui imobilizare a fracturilor şi stabilizare a durat un timp mai lung decât cel estimat anterior. Subliniem faptul că viaţa copilului nu a fost pusă în pericol şi, contrar afirmaţiilor tendenţioase şi nejustificate care au apărut în cursul acestei zile, copilul a beneficiat de îngrijire medicală de nivel înalt, în condiţii de terapie intensivă, în ambulanţa SMURD, în care s-a aflat până la preluarea sa, la momentul transferului în avionul sanitar destinat SMURD. Nou-născutul a fost transferat în condiţii bune, de maximă siguranţă, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti şi, din ultimele informaţii, starea sa este stabilă şi prognosticul este pozitiv", subliniază Fundaţia pentru SMURD, potrivit Mediafax.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite