Stelian Tănase: Ştiu că Băsescu e bolnav. Valeriu Turcan: Suferiţi că preşedintele e foarte sănătos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma afirmaţiilor cunoscutului jurnalist şi scriitor Stelian Tănase, că preşedintele Traian Băsescu ar fi bolnav, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan, a catalogat afirmaţiile ca fiind ridicole şi dezgustătoare.

Stelian Tănase a declarat, într-un interviu acordat ziarului Ring, că ştie din diferite informaţii din zona Cotroceniului că Traian Băsescu ar fi bolnav.

"Ştiu din mai multe surse că este bolnav. Ba nu mai bea, ba nu doarme, ba ia medicamente cu pumnul, dar cine poate să verifice aşa ceva? Eu privesc cu circumspecţie asemenea veşti, deşi el este un băutor de cursă lungă din cauza tinereţii lui zbuciumate pe valuri.

Şi cu Ceauşescu, atunci când aveam probleme cu el, apăreau zvonuri că este bolnav şi că moare. Şi Băsescu este foarte antipatizat. Ştiu de la oameni foarte importanţi din zona Cotroceni că este bolnav, dar nu pot să spun mai departe, pentru că nimeni nu are o dovadă certă", a spus Stelian Tănase.

El a mai precizat, la Realitatea TV, că aceste zvonuri au devenit insistente după mai 2010, când popularitatea preşedintelui a scăzut brusc.

În cadrul unei intervenţii telefonice la postul de televiziune Realitatea TV, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale a criticat afirmaţiile lui Stelian Tănase.

"Afirmaţiile sunt ridicole şi aş îndrăzni să spun că ele reprezintă mai degrabă o dorinţă personală a domnului Stelian Tănase, el fiind recunoscut ca una din persoanele care în mod constant răspândesc informaţii false despre preşedinte. Eu ştiu că Stelian Tănase este grav bolnav, îi plac excesiv banii, dar nu vă pot garanta această informaţie pentru că am auzit asta de la un apropiat al dânsului, pe care nu îl pot numi. Aşa face şi domnul Tănase: vehiculează informaţii pe care pur şi simplu le inventează.

image

Dumneavoastră suferiţi că preşedintele Băsescu e foarte sănătos. În actualul sistem constituţional şi în conformitate cu actuala procedură care există privind sănătatea preşedintelui, dacă el ar avea o problemă de sănătate, ar fi imposibil ca presa să nu afle. O astfel de chestiune de interes naţional nu cred că ar putea să fie ascunsă. Venind să daţi un interviu prin care răspândiţi o teorie falsă despre şeful statului, fără niciun fel de argument, mi se pare un lucru dezgustător", a declarat Valeriu Turcan.

"Eu nu am spus că Traian Băsescu este bolnav. Informaţia circulă de mai multă vreme pe canale foarte diferite. Interviul meu nu spune că Traian Băsescu este bolnav. Am zis că niciuna dintre aceste informaţii nu poate fi verificată", a mai spus Tănase.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite