Rodica Culcer: Votul este legal, hotărârea este nelegală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rodica Culcer a declarat, referitor la hotărârea CA de încetare a mandatului său la conducerea Ştirilor TVR, că membrii CA nu au nicio atribuţie în privinţa angajaţilor Televiziunii Române, potrivit legii de funcţionare a instituţiei, informează Mediafax.

"CA nu are nicio atribuţie în ceea ce mă priveşte. În numele angajatorului semnează Alexandru Lăzescu (preşedintele-director general al TVR, n.r.). Dacă doamna Juganaru (Anne Jugănaru, membru în CA, n.r.) şi cei care au votat nu au citit legea, nu este problema mea. Ei pot să voteze ce vor. Votul este legal, hotărârea este nelegală", a explicat Rodica Culcer.

Ea a precizat că membrii CA nu au nicio atribuţie în privinţa angajaţilor din TVR, potrivit articolului 27 din Legea 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Televiziune (SRTv).

"În privinţa statutului meu de pensionară, angajată cu contract de muncă legal, amintesc doar că în CA sunt cel puţin doi pensionari ai SRTv, care încasează şi indemnizaţie şi drepturi de autor din activitatea lor în TVR. Dacă ei pleacă şi renunţă la aceste drepturi, plec şi eu", a mai spus Rodica Culcer.

Consiliul de Administraţie al TVR a decis miercuri demiterea Rodicăi Culcer de la şefia departamentului de ştiri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite