O femeie din Mehedinţi nu poate beneficia de ajutor social deşi are pensia de un leu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Tomescu, din satul Malarişca, judeţul Mehedinţi, primeşte lunar o pensie de un leu. Femeia nu poate primi ajutor social din cauza unui petic de pământ pe care îl deţine, deşi nici măcar nu are bani să-l cultive pe tot.

Maria Tomescu are 72 de ani şi trăieşte dintr-un venit de un leu, pensia de urmaş pe care o primeşte pentru că soţul său a servit în armată pentru câteva luni.

"Am întrebat-o întâmplător ce pensie are şi mi-a spus că un leu. Aşa am aflat, ea nu voia să se vaite la mine. Eu sunt un român convins, dar niciodată nu credeam că se poate întâmpla aşa ceva în România", a spus nepotul femeii, Jean Duncescu, la Antena 3.

Poştaşul satului, Nicolae Popescu, străbate în fiecare lună şase kilometri pe jos din satul vecin, Gornenţi, locul unde îşi are biroul, până la casa Mariei Tomescu pentru a-i înmâna cuponul de pensie şi suma de un leu.

Femeia se află în imposibilitatea de a primi ajutor social din cauza faptului că deţine un petic de pământ.

„Am şi eu o bucată de pământ, dar degeaba pentru că nu am bani să o cultiv pe toată. Am pus o grădină în spatele casei şi am o viţică de care am grijă“, a mărturisit bătrâna.

Femeia trăieşte din mila vecinilor şi a unui nepot.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite