MARTOR ÎN STRADĂ Protestele din Piaţa Universităţii, văzute cu ochii unor oameni simpli, pe Facebook, Youtube şi Twitter VIDEO și FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Noaptea de luni spre marţi a fost la fel de agitată ca cea de duminică spre luni. După ultimele date de la jandarmerie, numărul protestatarilor a fost mai mare în prima zi a săptămânii-10.000. Oamenii aflaţi în stradă au filmat evenimentele şi au postat fotografii şi filmuleţe pe conturile de socializare. O parte a filmat jandarmii, altă parte a filmat protestatarii. Mulţi dintre protestari au mărşăluit împotriva proiec

UPDATE 18 ianuarie 2012 Piaţa Universităţii - "Dar, de-acasă, o grevă generală se poate!"
Filmul evenimentelor de marți seara este prezentat pe YOUTUBE de Vlad Petri.

UPDATE 17 IANUARIE 2012 Huliganii din Jandarmerie, înregistraţi video IMAGINI EXCLUSIVE

Unii jandarmi şi persoane neidentificate, îmbărcate în civil, care însoţeau forţele de ordine, au acţionat cu agresivitate nejustificată, exact ca nişte huligani, în timpul protestelor din Piaţa Universităţii. Două înregistrări video, ambele cu telefoanele mobile, expun două abuzuri grave comise de autorităţi în Piaţa Universităţii.Vezi aici video şi detalii!

UPDATE 17 ianuarie 2012:

Ozzy Alex descrie pe contul său de Facebook  atmosfera de la Cluj: "la Cluj vă întâmpinăm cu flori, nu cu violenţă!!! Bucureşti nu uita, Clujul e de partea ta!!! Păcat, păcat  de sângele vărsat!!!"

Un alt utilizator de Facebook, Catrina Cristian, a pus un comentariu şi cîteva fotografii făcute în stradă. "ce n-a reuşit Ceauşescu, au reuşit guvernanţii de azi.au frant spiritul românilor.câţi dintre noi mai suntem mândri că suntem români?câţi dintre noi vrem ca aceasta ţară să fie puternică?câţi dintre noi mai visează că România va fi din nou o ţară respectată de cei din afară? cred că raspunsul e simplu....doar cei care mai iesîn strada ! de-asta sunt aşa puţini.....", scrie Cristian.

image
image
image

Victor Rădulescu, unul dintre participanţii la manifestaţia din Bucureşti, a postat o fotografie alb-negru, in care ies in evidenţă steagurile.

image

Românii  care sunt împotriva proiectului Roşia Montană au ieşit în stradă la Bucureşti, Cluj, Timişoara şi au scandat lozinci împotriva proiectului: "Vrem cianură pentru dictatură!".

image
image
image

Noaptea de duminică a fost cea mai agitată din toate serile în care bucureştenii au ieşit în stradă. Bloggeri, jurnalişti, oameni obişnuiţi s-au alăturat protestatarilor fie pentru a-i susţine, fie numai pentru a imortaliza evenimentele.

Unii bucureşteni nu s-au mulţumit să vadă protestele la televizor sau să citească despre incidentele din centrul Capitalei, aşa că s-au echipat cu aparate foto şi camere de filmat şi au plecat pe străzi.

UPDATE: 16 ianuarie 2012

Ora 20.30
Comentarii postate pe facebook:


Lavinia Lavi:  Bravo lor! Ar trebui să li se alăture toata lumea! Bine fac! Aşa nu se mai poate trăi! Au furat aleşii tot ce au putut şi pe noi românii ne-au lasat să murim de foame! E vai de noi!

Mircea Albu: Iesirea in strada ar duce doar la escaladarea violentelor. In toate tarile exista manifestatii de protest insotite de vandalism, dar politia isi face datoria, ca de aia exista. Cat despre sustinatorii lui Arafat, nu se mai aud deloc. Totul e acum despre Basescu, ideea fixa a USL. E si asta democratic, dar nu chemand niste descreierati in strada, care sa distruga bunurile altor oameni.

Şuteu Daniel Shaggy: Imi aduce aminte de protestele din 90... atunci la conducere era Iliescu si chema minerii din valea Jiului... Acum, acei care in 90 chemau minerii o fac pe sfintii si vorbesc de altii.

Ora 18.28 VIDEO Cu imagini din 14 ianuarie, postat luni, 16 ianuarie, pe pagina de facebook Adevărul de Cosmin Chosmin:

FOTO

image

Click pe imagini pentru fotogalerie! (Foto: Marius Pop, sutu.ro, Raluca Puiu)

image

Click pe imagini pentru fotogalerie! (Foto: George Călin, Vlad Ilaş)

image

Click pe imagini pentru fotogalerie!   (Foto: Dan Popescu, Bogdan Dincă)

VIDEO

REŢELELE DE SOCIALIZARE

Facebook şi Twitter au jucat un rol foarte important în desfăşurarea protestelor. Cei care au avut curajul de a ieşi în stardă au transmis pe reţelele de socializare evenimentele în timp real. Pe Twitter a fost creat un hashtag special (un cuvânt cheie care grupează toate postările care fac referire la acel cuvânt) numit "revoluţie".

Twitter

"Şi dacă chiar ar fi #revolutie? Suntem oare pregatiţi pentru schimbare? V-aţi putea trezi maine dimineaţă cu alt prezent în faţa ochilor?"

"La final de #revolutie se bagă şi dansul pinguinului?"

"În curând, cred că vedem primele maşini/magazine incendiate. "

"În drumul lor spre libertate, huliganii s-au ciocnit şi cu statiile de autobuze pro-Basescu"

"Tu cu cine faci #revolutie ? - Mesaj publicitar sponsorizat de SRI."

image

Facebook

"Astăzi, la fel ca ieri, voi fi în Piata Universitatii alături de cei care protestează. puteți sta în casă, ignorând ceea ce se întâmplă, sau puteți fi acolo. alegerea voastră."

"Strada zice: suntem mai mulţi decât aseara, cu cine votăm, Diaconescu e o spiţă mai mică a lui Băsescu, ce dracu a făcut Negoiţă în sect 3, La minister nu sunt oameni competenti ci politruci, Amprente aseară la secţIa 5"

"E aplaudat un echipaj smurd"

"Mai mulţi ca ieri şi de mai bună calitate, asteptăm jandarmii"

EȘTI MARTOR OCULAR ÎN STRADĂ? Poți spune povestea ta lumii întregi pe cel mai citit site de știri din România. 

Dacă ai filmat sau fotografiat în timpul protestelor și dorești să spui părerea ta despre evenimente, o poți face chiar aici, în zona de comentarii a acestui articol. Mai poți trimite informații, imagini sai linkuri pe adresa web@adevarul.ro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite