Raed Arafat: "La invitaţia domnului preşedinte am acceptat să revin la aceeaşi funcţie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctorul Raed Arafat se va întoarce în Ministerul Sănătăţii pe postul de subsecretar de stat. Decizia a fost luată în urma discuţiilor cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Emil Boc. Arafat a susţinut astăzi o conferinţă de presă în care a vorbit despre motivele întoarcerii sale și în care a mulțumit populației pentru susținere.

Citeşte şi
EDITORIAL DE SABIN ORCAN: De la Arafat la Fenechiu

Din declarațiile lui Raed Arafat:

Acum câteva zile mi-am dat demisia dintr-un motiv clar şi am zis de atunci să discut clar despre legea sănătăţii. Am zis încă de atunci că o să mă întorc în orice moment, pentru că rămân un om tehnic.

Motivul pentru care am plecat nu mai este, a fost retrasă legea. Este normal ca în urma unei discuţii care a fost astăzi la invitaţia domnului preşedinte Traian Băsescu am acceptat să revin la aceaşi funcţie pe care am avut-o până acum.

Personal pot să spun că am fost şocat de susţinerea populaţiei şi de încrederea pe care o are în doctorulu Arafat.

Mă întorc într-o poziţie mult mai grea pentru că responasilitatea şi aşteptările vor fi mai mari. Vreau să le muţumesc tuturor pentru tot.

Vom dezvolta sectorul public de urgenţă exact unde trebuie să ajungă, vorbesc despre ambulanţa, SMURD. Sper ca populaţia să simtă schimbările în cel mai scurt timp.

Despre participarea mea în comisia care va lucra în noua legislație, o să mă implic în domeniul asistenței de urgență. Nu înseamnă că nu am păreri și în alte domenii, dar acesta rămâne domeniul meu.

Am vorbit cu domnul ministru aseară și am zis că nu am nicio problemă să revin în poziția în care am fost, astăzi cu domnul președinte. Eu am zis că mă întorc, dânșii au zis că este ok.

N-a fost o negociere. Eu am zis de când am plecat că mă voi întoarce când această problemă nu va mai exista.

Eu când am ieșit, am vorbit de partea Urgenței. Opiniile mele erau susținute de o comisie întreagă. După o întâlnire de 12 ore, Comisia și-a exprimat aceleași temeri pe care mi le-am exprimat și eu.

Am discutat cu președintele. Eu nu pot să zic ce a spus domnul președinte și ce am zis eu, decât cu acordul dânsului.

Despre proteste nu am discutat nimic. Au început câteva proteste imediat după plecarea mea, însă în acest moment incidentele deja nu mai au legătură cu doctorul Raed Arafat. Primele susțineri publice au fost pentru că mi-am dat demisia. Sunt mândru că am avut această susținere și cred că este o susținere pentru toți colegii mei. Nu știu dacă vor degenere. Acum protestele sunt pentru niște lucruri mult mai generale, mai complexe. Protestele trebuie tranșate la nivel politic social.

Să se evite violența: acesta este mesajul pe care îl transmit. Nimeni nu poate fi de acord să existe violență.

Am demisionat ca să pot să vorbesc deschis despre un lucru care era legea sănătății și impactul ei.

O să rămân același om, cu aceeși atitudine.

Cei care au propus noua lege a sănătății nu au făcut o analiză pe partea de urgențe.

Eu m-am întors de unde am plecat și m-am întors ca să termin ce am început.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite