VIDEO Cristian Tudor Popescu: Băsescu şi-ar fi dorit ca vizita sa în SUA să aibă statutul celei a lui Ceauşescu din 1978

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crisian Tudor Popescu a vorbit în emisiunea "Sinteza zilei" despre întâlnirea dintre Traian Băsescu şi Barack Obama, considerând că vizita preşedintelui român a avut statut de bonus.

Cristian Tudor Popescu este de părere că această întâlnire cu Barack Obama nu este ceea ce şi-ar fi dorit preşedintele României. Întâlnirea cu preşedintele Statelor Unite a fost departe de rangul celei din 1978, când Nicolae Ceauşescu a fost primit de Jimmy Carter cu onorurile maxime ale vizitei de stat.

"Este un bonus acordat de Casa Albă la rugămintea SIE de a avea loc această întâlnire care nu înseamnă nimic pentu Obama sau pentru Casa Albă, dar înseamnă mult pentru preşedintele Băsescu, pentru Guernul României în sensul de prestigiu", a spus jurnalistul.

Analistul susţine importanţa acordată întâlnirii de către Barack Obama nu este legată de faptul că preşedintele României este Traian Băsescu, ci faptul că importanţa politică a României nu recomandă o vizită de stat.

VIDEO

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite