Boc: Nu am legătură cu oamenii de afaceri din cazul Apostu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc
Emil Boc

Premierul Emil Boc a susţinut din nou, miercuri seara, că nu are nicio legătură cu oamenii de afaceri care au avut discuţii cu primarul municipiului Cluj-Napoca şi nici cu eventuale alocări discreţionare de fonduri bugetare, adăugând că nici membrii Cabinetului nu au o astfel de legătură, potrivit Mediafax.

"Personal, nu am niciun fel de legătură cu discuţia celor doi oameni de afaceri sau cu elementele care sunt vizate acolo şi niciun alt membru al Cabinetului sau al Guvernului nu are nicio legătură cu demersul pe care îl invocă cei doi oameni de afaceri", a spus Boc.

El a susţinut totodată că fondurile acordate de Guvern pentru calamităţi sau alte investiţii în drumuri sunt bazate pe ceea ce Ministerul Administraţiei şi Internelor stabileşte în urma solicitărilor prefecţilor şi ale preşedinţilor de consilii Judeţene şi se propun în şedinţă de guvern.

"Nu am nicio legătură şi nu avem niciun fel de legătură cu vreo alocare de fonduri pe criterii discreţionare sau care să ţină de asemenea proceduri. Nu avem nicio legătură cu discuţiile care au avut loc între oamenii de afaceri menţionaţi de motivarea sentinţei", a spus Boc.

În privinţa fondurilor alocate de Guvern din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia premierului, purtătorul de cuvânt susţine că banii sunt distribuiţi pe baza propunerilor formulate de Ministerul Administraţiei şi Internelor, în urma centralizării solicitărilor depuse de prefecţi şi preşedinţi de consilii judeţene şi în baza cererilor din partea administraţiei locale.

Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, arestat pentru luare de mită, stabilea "întâlnirile conspirative" cu oamenii de afaceri Simion Mureşan, Mustafa Bekar şi Călin Stoia în parking-ul Primăriei, "locaţie aflată în afara oricărui control al autorităţilor", se arată în motivarea Curţii de Apel Cluj.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite