Băsescu: Ministerul Afacerilor Europene va susţine România în negocierea bugetului UE 2014-2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la depunerea jurământului de învestitură de către ministrul Leonard Orban, că Ministerul Afacerilor Europene va avea, printre altele, misiunea susţinerii punctului de vedere al României în negocierile pentru următorul exerciţiu bugetar al UE pentru 2014 - 2020.

"Ministerul acesta nu va gestiona bani. Un singur program operaţional, cel pe asistenţă tehnică, este în responsabilitatea acestui minister. În rest, toate celelalte ministere, autorităţi de management, rămân responsabile de derularea fondurilor europene, a programelor operaţionale. Ceea ce acest minister va avea însă ca misiune fundamentală este să coordoneze activitatea unităţilor de management din ministerele de linie, va avea ca misiune simplificarea procedurilor, cu aplicabilitate în toate ministerele, va avea ca responsabilitate să urmărească aplicarea cu stricteţe a procedurilor stabilite în implementarea programelor cu finanţare europeană", a declarat şeful statului.

Şeful statului a precizat că acest minister va fi intefaţa dintre Guvernul României şi Comisia Europeană şi va avea "misiunea extrem de grea" a susţinerii punctului de vedere al României în negocierile pentru următorul exerciţiu bugetar, 2014 - 2020.

"Deci, practic, unităţile de management din ministere vor ţine cont de toate avizele Ministerului Afacerilor Europene", a spus Băsescu.

Fostul consilier prezidenţial Leonard Orban a depus, marţi seară, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Afacerilor Europene.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite