Băsescu: Funcţionarii corupţi sau incompetenţi sunt de vină pentru absorbţia scăzută a fondurilor UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu "La Masa Adevărului" / Foto: Eduard Enea
Preşedintele Traian Băsescu "La Masa Adevărului" / Foto: Eduard Enea

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, la ceremonia de învestire a lui Leonard Orban în funcţia de ministru al Afacerilor Europene de la Palatul Cotroceni, că nu miniştrii poartă vina în ceea ce priveşte rata scăzută de absorbţie a fondurilor UE, menţionând că, de multe ori, funcţionarii publici care se ocupă de acest domeniu sunt fie incompetenţi, fie corupţi.

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut un discurs cu ocazia ocazia ceremoniei de învestitură în funcţia de ministru al Afacerilor Europene a lui Leonard Orban.

Şeful statului l-a asigurat pe noul ministru de sprijinul său şi a realizat o scurtă descriere a principalelor funcţii ale Ministerului Afacerilor Europene.

Traian Băsescu a profitat de moment pentru a preciza că nu miniştrii sunt vinovaţi de rata scăzută de absorbţie a fondurilor europene, ci funcţionarii publici care se ocupă de acest domeniu deoarece sunt fie incompetenţi, fie corupţi.

"Odată cu angajarea, cred că domnul ministru va trebui să treacă la un proces  de selecţie foarte bun. De ce mă gândesc la selecţie? Cei care se plâng toată ziua cum bieţii funcţionari publici sunt daţi afară, şi o spun cu oarecare îngrijorare, niciodată nu au curajul şi onestitatea să spună cât rău au făcut şi fac domnii funcţionari publici, ori că sunt incompetenţi şi nu-şi recunosc incompetenţa încercând să-şi găsească alt loc de muncă, ori că sunt corupţi. Cel mai uşor este să spargi totul în capul ministrului. Este, cred, domnule ministru, un bun moment, pentru că se înfiinţează un minister nou, şi aveţi posibilitatea să selectaţi oamenii. Dacă vor rămâne prea puţini în urma selecţiei, sunt convins că veţi găsi înţelegere în Guvern pentru angajarea unor oameni competenţi. Dacă am suferit de ceva în procesul de absorbţie a fondurilor europene, această suferinţă s-a numit incompetenţa funcţionarilor. Nu ministrul trebuie să ştie proceduri. Sunt funcţionari angajaţi pentru acest proces", a declarat Traian Băsescu.

VIDEO

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite