Arno Klarsfeld: Franţa "nu este inumană" când îi incită pe romi să revină în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Franţa 'nu este inumană' atunci când îi incită pe romi să revină în România, a declarat luni, la Bucureşti, preşedintele Oficiului francez pentru imigraţie şi integrare, Arno Klarsfeld, în replică la criticile Human Rights Watch privind politica Parisului faţă de romi, relatază AFP.

"Franţa este una dintre puţinele ţări europene care îi incită pe romi să plece, cu 300 de euro, cu proiecte de reinserţie. Deci, nu este nimic inuman din partea Franţei să vrea să-i incite pe romii care trăiesc în tabere insalubre să se întoarcă în România", a declarat Klarsfeld în cadrul unei conferinţe de presă.

"Franţa nu poate accepta ca la porţile Parisului, când ne-a fost necesar atât de mult timp să ne debarasăm de mahalele, să revenim la ele", a adăugat el.

Organizaţia de apărare a drepturilor omului Human Rights Watch a criticat dur guvernul francez săptămâna trecută, subliniind că romii din Europa de Est "sunt mereu ţinta evacuărilor de tabere în serie, a repatrierilor injuste şi a discriminărilor" în Franţa.

Organizaţii precum Médecins du Monde (Medicii lumii - n.r.) au denunţat şi ele evacuările romilor, considerând că acestea fac dificile şcolarizarea copiilor şi accesul la îngrijiri medicale.

Klarsfeld, un apropiat al lui Nicolas Sarkozy, a apreciat că chestiunea romilor este 'o problemă europeană'.

"Au avut probleme în toate ţările de secole, deci Europa are o responsabilitate pentru ca ei să ajungă la un nivel de viaţă suportabil", a apreciat oficialul francez.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite