"Am votat cu mortul. Nu vreau să iasă celălalt"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În comuna Voineşti, un candidat a murit Neculai Ivaşcu (PSD) a murit după două ore de la începerea votului. Deşi celălalt candidat, Gheorghe Dobreanu (PNL), a rămas fără adversar,

În comuna Voineşti, un candidat a murit

Neculai Ivaşcu (PSD) a murit după două ore de la începerea votului. Deşi celălalt candidat, Gheorghe Dobreanu (PNL), a rămas fără adversar, procesul electoral a continuat.

Emoţiile alegerilor locale l-au băgat în mormânt pe Neculai Ivaşcu, primar din 1990 al comunei ieşene Voineşti. Pentru bărbatul de 58 de ani stresul şi efortul depus pe ultima sută de metri a campaniei electorale i-au fost fatale.

Neculai Ivaşcu, diagnosticat cu diabet, ciroză şi hepatită cronică, a murit ieri, la ora 9.00, ajungând la spital cu trei ore înainte. "Pacientul suferea de mai multe afecţiuni grave şi ţinea un regim foarte sever. A făcut infarct.", a explicat Carol Stanciu, directorul Institutului de Gastroenterologie din Iaşi. Iustinian Ivaşcu, fiul primarului, este convins că vinovat moral de moartea tatălui este contracandidatul Dobreanu. "A făcut infarct din cauza stresului provocat de domnul Dobreanu, care l-a vorbit numai de rău, iar inima a cedat", susţine Iustinian.

Sătenii vor alte alegeri

Oamenii au mers în continuare la vot, mai ales simpatizanţii defunctului. "Noi suntem împărţiţi aici. O parte sunt cu Dobreanu, alţii cu Ivaşcu. Mulţi merg să voteze cu mortul. Şi eu am votat cu mortul. Nu vreau să iasă celălalt", ne-a spus Gheorghe Mândru.

La amiază, 40 de oameni se adunaseră în faţa secţiei de votare, intrigaţi că votul nu a fost oprit. "Nu ar fi corect ca Dobreanu să fie pur şi simplu desemnat câştigător", consideră Ion Lungu, localnic.

Liberalul Gheorghe Dobreanu vrea alte alegeri. "Sigur că îmi doresc să câştig alegerile, dar nu în acest mod. Eram în război cu el ca politician, nu ca om. Sincer, regret că a murit", a spus Gheorghe Dobreanu.

Ultima oră:a câştigat mortul?!

Potrivit liderului PD-L Iaşi, Dan Cârlan, în comuna ieşeană Voineşti, Neculai Ivaşcu (PSD), care a decedat ieri-dimineaţă, a câştigat alegerile. "Din datele mele, candidatul PSD decedat a câştigat la Voineşti", a spus Cârlan. În Voineşti se va repeta finala, cu candidaţii de pe locurile doi şi trei.

Primar independent şi la Reşiţa

BISTRIŢA

Potrivit exit-pollului realizat de televiziunea locală AS TV, Vasile Moldovan (PD-L) a obţinut 51,4%, iar Ovidiu Teodor Creţu (PSD) - 48,6%. Conducerea PSD îl dă câştigător, însă, pe Creţu.

SFÂNTU GHEORGHE

Potrivit exit-pollului realizat de UDMR, candidatul UDMR Antal Arpad a obţinut 55-57%, învingându-l pe Csinta Samuel, candidatul PCM.

DROBETA TR. SEVERIN

Preşedintele PD-L Mehedinţi, Doiniţa Chircu, susţine că Gheorghe Constantin, candidatul PD-L, este noul primar.

FOCŞANI

Surse din cadrul PSD Vrancea susţin că actualul primar Decebal Bacinschi a obţinut circa 60% din voturile focşănenilor.

REŞIŢA

Candidatul independent, Mihai Stepănescu, a declarat aseară că "nu văd ce ar putea să se întâmple ca să nu câştig împotriva contracandidatului meu (Tiberiu Pădurean - PD-L)".
bacău

După estimările interne ale partidelor, Romeo Stavarache (PNL) a câştigat cu 68%, în faţa lui Sergiu Sechelariu (independent).

SATU MARE

Iuliu Ilyes (UDMR) - 60%
Costel Coica (PSD) - 40%
Ambii candidaţi îşi asumă prin declaraţii procentele.

VASLUI

Potrivit reprezentanţilor PSD, candidatul lor Vasile Pavăl a obţinut 58% . Oponentul său Corneliu Mihalache (PD-L) şi-a recunoscut înfrângerea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite