La vot cu jandarmii, în Ştefăneştii de Jos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Ştefăneşti, iar a fost coadă la secţiile de votare. De la prima oră a dimineţii alegătorii au fost organizaţi de sutele de jandarmi în grupuri mici. În comuna ilfoveană ieri s-a

În Ştefăneşti, iar a fost coadă la secţiile de votare. De la prima oră a dimineţii alegătorii au fost organizaţi de sutele de jandarmi în grupuri mici. În comuna ilfoveană ieri s-a reluat primul tur, după ce BEC a decis anularea alegerilor din 1 iunie pe motiv de fraudă electorală.

"PSD a formulat o contestaţie, deoarece preşedintele secţiei de votare nr. 1 a dat afără din sală toţi observatorii prezenţi. Cristian Vasilache (preşdintelele secţiei de votare - n.red.) este avocatul care a reprezentat la Curtea Supremă de Justiţie contestaţia depusă de PNG", a spus Tonel Pop, avocatul lui Aurel Pârvu, candidatul PSD pentru Primăria Ştefăneşti.

Doi dintre observatori, Erciu Mihai şi Mircea Boldeanu, daţi afară, susţin că "Vasilache ne-a dat afară pentru că i-am atras atenţia că agresa alegătorii, iar pe o femeie bătrână şi analfabetă a obligat-o să voteze". Cristian Vasilache a candidat la alegerile europarlamentare de anul trecut pe listele PNG.

Probleme în secţia condusă de PNG

Cele mai multe probleme au fost semnalate, de către alegători, la secţia de votare numărul 1.
"Cei de la PSD tergiversează votarea, au adus personal care să încetinească votul", a spus Eugen Paraschiv, candidatul PNG la postul de consilier, la ieşirea din secţia de votare numărul 1.

Observatorii au fost daţi afară din sală, putând să rămână numai câte doi, la ordinul preşedintelui secţiei de votare. "Preşedintele a stabilit că numai câte doi observatori pot sta în camera de vot, iar oamenii au fost arondaţi în funcţie de zona în care locuiesc", a spus Gheorghe Costache.

În jurul orei 15.00, singura coadă era la secţia de votare numărul 1, la restul secţiilor procesul de vot aproape se încheiase. Şeful PSD Ilfov, Gabriel Oprea, s-a declarat mulţumit de organizarea din Ştefăneşti.

Analfabetismul, principala problemă de la Sinteşti - Ilfov

La Sinteşti, comuna Vidra, judeţul Ilfov, problemele au fost legate de faptul că rromii analfabeţi au avut nevoie de însoţitori să poată vota. Oamenii au stat la coadă şi erau nemulţumiţi că procesul decurge foarte greu.

Unora dintre rromi le-a fost trecut pe mână, cu pixul, numărul pe care îl aveau pe lista electorală, pentru ca membrii comisiei să le poată da buletinul de vot. La secţia în care votează rromii a fost, din când în când, gălăgie mare, aceştia făcând scandal din aproape orice, dar mai ales atunci când s-au certat pe însoţitorii în cabina de vot.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite