La vot cu baronii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mazăre, Oprişan şi Vanghelie au vrut să arate că sunt obişnuiţi să câştige Adevăraţi stăpâni ai unor judeţe, municipii sau sectoare ale Bucureştiului, baronii locali au preferat

Mazăre, Oprişan şi Vanghelie au vrut să arate că sunt obişnuiţi să câştige

Adevăraţi stăpâni ai unor judeţe, municipii sau sectoare ale Bucureştiului, baronii locali au preferat să stea destul de retraşi în ziua votului.

Radu Mazăre, candidat la al treilea mandat la Primăria Constanţei, a fost ieri unul dintre cei mai relaxaţi politicieni din România. Bronzat şi îmbrăcat "de armată", aşa cum singur s-a descris, Mazăre a ajuns la secţia de votare la volanul uneia dintre maşinile sale de colecţie - un Jeep Willis decapotabil, vechi de 40 de ani, care a aparţinut US Army.

"Maică, eu nu-l puteam suferi acum câţiva ani. Dar văd că s-a mai temperat în discurs, e mai calm, mai bine-crescut, aşa că-l voi vota. Nu am pe cine altcineva", a declarat o pensionară, chiar la intrarea în secţie. Mazăre a plecat apoi spre sediul PSD unde a tot aşteptat să se înteţească vântul pentru a se da cu zmeul, una dintre marile sale plăceri. Nu a avut însă noroc de vreme potrivită, aşa că a rămas la sediul partidului până după-amiază, târziu.

Oprişan zice că nu are rival

Marian Oprişan, şeful judeţului Vrancea, nu a părăsit sediul PSD decât pentru a merge la vot şi pentru a vizita câteva secţii de votare din oraş. El a mers la urne însoţit de fiica sa.

Extrem de încrezător, liderul PSD este convins că va ajunge din nou în fruntea CJ Vrancea. "Vom câştiga alegerile din simplul motiv că politicienii aflaţi în competiţie cu noi nu au făcut nimic pentru vrânceni", a declarat baronul PSD. Oprişan este preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea din anul 2000.

Sechelariu a jucat şah în ziua alegerilor

Sergiu Sechelariu, candidat independent la Primăria Bacăului, fratele fostului jupân al oraşului, Dumitru Sechelariu, s-a trezit dis-de-dimineaţă pentru a merge cu soţia şi fiica la vot. La ora prânzului, soţii Sechelariu şi-au luat nepoţelul, Codrin, la o plimbare prin parcul Cancicov. Pentru a uita de stres, s-a oprit lângă băncile jucătorilor de table şi şah.

"Nu am mai jucat şah din facultate. N-ar fi o pierdere să iau bătaie la şah, dacă aş câştiga alegerile", a spus Sechelariu. Partida s-a încheiat cu o remiză. (Iulian Bănilă)

Vanghelie a fost scump la vedere

Marian Vanghelie a început ziua alegerilor cu o şedinţă ţinută cu stafful de campanie. A trecut scurt şi pe la Primăria Sectorului 5, iar apoi a trecut la monitorizarea secţiilor de votare. El nu a reuşit să voteze până la ora 18.00 pentru că "nu a avut timp". La secţia de votare de la Liceul Dimitrie Cantemir, puţini dintre membrii comisiilor ştiau că edilul sectorului 5 va veni să-şi exercite dreptul de vot în secţia lor: "Păi nu e primar la 5?!". (Diana Opriţa)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite