20.000 de vizitatori pe zi, pe Strada Vinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O stradă numai a vinului, amenajată în Cetatea Sibiului, a fost inaugurată, ieri, cu ocazia Festivalului Medieval Cetăţi Transilvane. Degustători din toate colţurile ţării sunt aşteptaţi,

O stradă numai a vinului, amenajată în Cetatea Sibiului, a fost inaugurată, ieri, cu ocazia Festivalului Medieval Cetăţi Transilvane.
Degustători din toate colţurile ţării sunt aşteptaţi, pe Strada Vinului, din Sibiu, în cadrul celei de a VI-a ediţii a Festivalului. Zilnic, peste 20.000 de vizitatori sunt aşteptaţi pe Strada Vinului. Festivalul medieval de la Sibiu este ultimul festival de gen din Transilvania, după cel organizat la Mediaş şi cel de la Sighişoara. Organizatorii festivalului de la Sibiu sunt optimişti şi estimează că vor aduce pe Strada Vinului, în doar trei zile, 60.000 de vizitatori. Noutatea festivalului medieval este tocmai Strada Vinului, unică în România. Acest proiect aparţine Asociaţiei Ordinului Cavalerilor de Sibiu şi Clubul Presa de Vin. Sibiul, numit odată Hermannstadt (Oraşul lui Hermann), a fost pentru mulţi capitala Ardealului, acesta din urmă numit şi el multă vreme ţara Vinurilor. Pentru arhitectura sa, restaurată în ultimii ani, Sibiul - singurul oraş din România al cărui centru istoric este declarat rezervaţie de arhitectură - constituie o atracţie turistică nu doar pentru români, ci şi pentru străini. Strada Vinului va fi cunoscută anul viitor în toată Europa, Sibiul urmând să fie în 2007, primul oraş românesc, capitală culturală europeană.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite