50 de vitezomani, clienţii poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50 de şoferi timişeni sunt în bazele de date ale poliţiilor locale, pentru multe abateri cumulate fără ca sancţiunile să-i scoată de pe şosele Poliţiştii încearcă să-i ţină

Peste 50 de şoferi timişeni sunt în bazele de date ale poliţiilor locale, pentru multe abateri cumulate fără ca sancţiunile să-i scoată de pe şosele

Poliţiştii încearcă să-i ţină în frâu pe şoferii gen Adrian Cocoană, care pun în pericol viaţa altor persoane, dar legea e prea blândă, iar amenzile nu au efect.

Poliţia Rutieră are o bază de date cu peste 50 de şoferi care ar putea fi pericole asemănătoare lui Adrian Cocoană, şoferul de Ferrari care din cauza vitezei a ucis pe trotuar un tânăr de 28 de ani. "Avem 44 de şoferi cu peste cinci abateri, în 2007 şi opt şoferi în 2008. Două persoane au câte 12 abateri de la normele rutiere", a spus şeful Biroului Poliţiei Rutiere Timiş, Nicolae Istrati.

"Le-a făcut pe toate, doar că nu a omorât"

Primul "client" al poliţiştilor este un vitezoman care a reuşit să încaseze cinci amenzi pentru depăşirea vitezei în Sibiu, Arad ori Cluj. "Aceştia sunt şoferi care fac deplasări în ţară şi, din 24 de ore, 16 sunt la volan. Putem spune că el este un vitezoman", a precizat şeful de la Rutieră.

Un alt şofer periculos şi-a pierdut permisul de conducere de două ori, în doar câteva luni, după ce a lovit o persoană în trafic şi a cumulat cele 15 puncte amendă. De asemenea, are şi dosar penal pentru conducere cu permis necorespunzător.

"Este un conducător auto care ridică probleme din punctul de vedere al normelor rutiere. Putem spune că le-a făcut pe toate, doar că nu a omorât pe nimeni. Oricâte abateri ar avea, după ce îşi ispăşeşte pedeapsa, el îşi recuperează permisul", a spus Istrati. Şefii din cadrul Poliţiei Rutiere spun că în fiecare localitate din Timiş există un şofer luat în vizor de poliţişti, în special din cauza vitezei excesive.

Câte sate, atâţia vitezomani

"Fiecare agent îşi cunoaşte teribiliştii, dar din păcate sancţiunile sunt prea mici pentru ei. Nu-i interesează că dau banii pe amenzi, ei se simt bazaţi, de multe ori au un comportament dispreţuitor şi faţă de poliţişti", mai spune Istrati despre cazurile şoferilor problemă, pe care nu-i pot stăpâni pentru că şi dacă le-ar anula permisul, tot l-ar obţine ulterior.

Portretul vitezomanului

- au până în 35 de ani
- fără serviciu stabil
- părinţi cunoscuţi datorită funcţiilor
- fac parte din grupuri de interlopi
- imuni în faţa amenzilor
- plătesc amenzile cu lejeritate
- au un comportament dispreţuitor
- sunt greu de sancţionat pentru ultraj, jigniri sau sfidare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite