E vinovat fiul jurnalistului Roşca Stănescu?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia cercetează dacă la volanul maşinii care a ucis sâmbătă un bărbat în Capitală se afla Mircea Stănescu sau prietena acestuia. Victima accidentului, un bărbat în vârstă de 40-45 de ani, nu a fost încă identificată de Poliţie.

Potrivit martorilor, sâmbătă seară în jurul orei 18.00, bărbatul traversa pe trecerea de pietoni când a fost luat pe capotă de Mercedesul E Class cu numărul B-81-SNT. A fost aruncat la câţiva metri distanţă, iar când a sosit ambulanţa, medicii nu au mai putut decât să constate decesul acestuia.

Maşina cu numere de Senat aparţine lui Mircea Stănescu (39 ani), fiul jurnalistului Sorin Roşca Stănescu. La sosirea poliţiei, Marilena Molnar (38 ani), prietena lui Mircea Stănescu, a declarat că se afla la volan în momentul producerii accidentului.

Martorii susţin altceva

Deşi femeia a luat vinovăţia asupra sa, declaraţiile martorilor de la faţa locului i-au făcut pe poliţişti să investigheze varianta în care la volan se afla chiar Mircea Stănescu.

Potrivit martorilor, automobilul ar fi fost condus de un bărbat care a plecat de la locul accidentului într-un automobil cu numere de Prahova.

La sosirea echipajelor de Poliţie, la volan se afla însă Marilena Molnar. Femeia a fost testată cu alcooltestul, constatându-se că nu a consumat băuturi alcoolice.

Duminică dimineaţa, Stănescu a fost audiat şi apoi dus la Institutul de Medicină Legală (IML), unde i s-a recoltat sânge, pentru a se stabili dacă a băut alcool cu o seară înainte.

El nu va putea fi acuzat că a condus în stare de ebrietate, dacă se va dovedi că se afla la volan, însă acest detaliu ar putea fi considerat motivul pentru care el şi prietena sa ar fi hotărât să dea declaraţii false.

Un bărbat care a văzut scenele ce au urmat accidentului mortal a declarat pentru „Adevărul“ că „din spate a venit o altă maşină, cu numere de Prahova, şi l-a luat pe bărbatul din Mercedes”.

O altă martoră a spus că „pe locul şoferului s-a aşezat femeia aia cu cizme albe. Stătea acolo când poliţiştii i-au cerut actele. Le-a căutat mult prin geantă, se făcea că nu le găseşte. După mult timp, le-a dat”. 

Mircea Stănescu a declarat pentru „Adevărul“ că nu se afla în autoturism când s-a produs accidentul: „Am auzit ce s-a întâmplat”, a declarat fiul lui Roşca Stănescu, la o oră şi jumătate după producerea tragediei.

„Am aflat când m-a sunat prietena mea, ca să-i trimit avocata. Mai multe nu pot să vă spun acum, că sunt supărat că s-a întâmplat treaba aceasta”, a mai zis Mircea Stănescu. 

Politician de toate culorile

Fiul lui Sorin Roşca Stănescu are o bogată activitate politică. A intrat în PDSR (PSD-ul de la vremea respectivă), apoi a fost consilierul prim miniştrilor Radu Vasile şi Mugur Isărescu. În mandatul lui Adrian Năstase a fost  consilier în secretariatul general al acestuia.

În 2004, a ajuns deputat de Tulcea pe listele PD, dar în 2006 s-a întors la PSD. Anul acesta a vrut să candi­deze pentru Camera Deputaţilor, într-un colegiu din Brăila, însă organizaţia judeţeană de acolo a refuzat desemnarea lui.

În cele din urmă, a candidat la colegiul nr. 5 (Mangalia, jud. Constanţa), unde a pierdut în faţa lui Zanfir Iorguş (PDL). 

Un şofer agresiv în trafic

În autoturismul lui Mircea Stănescu au fost găsite o pereche de cătuşe şi un girofar. Mercedesul acestuia s-a remarcat de multe ori în trafic, din cauza modului agresiv în care este condus autoturismul şi a girofarului folosit ilegal, spun poliţiştii.

În urmă cu un an şi jumătate era să intre în Audiul  unei jurnaliste care avea şi copilul în maşină.  Ziarista susţine că Mircea Stănescu nu a acordat prioritate şi circula cu girofar.

Avere

Mircea Stănescu deţine trei autoturisme, o Dacie şi două Mercedesuri. Potrivit declaraţiei de avere depusă la încheierea mandatului de deputat, anul acesta a câştigat un salariu de parlamentar în valoare de 53.566 lei, dar şi-a suplimentat cheltuielile cu 50.000 de euro donaţi de tatăl său, jurnalistul Sorin Roşca Stănescu.

image


Mircea Stănescu, fiul jurnalistului Sorin Roşca Stănescu

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite