La 74 de ani îşi aleargă vecinii cu puşca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La 74 de ani îşi aleargă vecinii cu puşca
La 74 de ani îşi aleargă vecinii cu puşca

Maria Grecu (74 de ani), din Celaru, obişnuia să-şi vâneze cu o puşcă cu aer comprimat consătenii care treceau prin dreptul casei ei. Supăraţi nevoie- mare, vecinii bătrânei pistolare nu au mai putut suporta şi au intrat ieri peste Maria Grecu, lăsând-o fără armă.

„De ani buni ne terorizează. Ne ţine prin tribunale! Dacă nu ne urmăreşte cu puşca, ne dă în judecată. Tot satul îi ştie de frică. Acum am lăsat-o fără armă, să vedem ce o să facă!“, a spus Ştefan Ilie, vecinul Mariei Grecu.

Bătrâna recunoaşte că îşi mai exersa talentul de pistolar pe vecini, însă spune că avea motive întemeiate. Maria Grecu susţine că vecini îi vor răul şi au bătut-o de mai multe ori. „Ultima dată când a avut loc o bătaie în toată regula între mine  şi vecini a fost chiar ieri. Au intrat peste mine în timp ce dormeam, m-au bătut şi mi-au furat puşca.

Cu ce mă mai apăr eu de bandiţii aştia? Vin peste mine şi mă omoară în casă, acum. Arma a cumpărat-o soţul meu în 2003 şi mi-a lasat-o mie când a plecat de acasă, să mă apăr de hoţi“, a povestit cu lacrimi în ochi Maria Grecu.

I-au confiscat arma

Consătenii femeii au dus puşca la postul de poliţie, iar oamenii legii au confiscat-o şi i-au întocmit femeii dosar penal pentru uz de armă fără permis.

„Nu este primul conflict în care bătrâna este implicată. Era normal să confiscăm arma, pentru că viaţa oamenilor era pusă în pericol. Am chemat-o la sediul de Poliţie cu documentele şi vrem să vedem dacă a respectat legea“, a spus Costel Caragea, poliţist în comuna Celaru.

Sătenii vor să o alunge pe bătrâna pistolar din sat. Oamenii vor să se întâlnească şi să vadă ce pot face pentru a scăpa de femeia care de mai bine de 20 de ani le face viaţa un calvar.

„Pe mine m-a dat în judecată pe motiv că aş avea gardul mai în afară. Au venit cei de la primărie, au verificat şi au văzut că totul este în regulă. De atunci, trec pe lângă gardul ei cu frică, pentru că nu ştii când poţi primi un glonţ în cap“, ne-a mărturisit Ştefănică Ionescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite