Şi-au vândut părul ca să aibă ce mânca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şi-au vândut părul  ca să aibă ce mânca
Şi-au vândut părul ca să aibă ce mânca

Zeci de femei din Dolj s-au tocmit la sânge cu frizerii, pentru a obţine câţiva lei în plus

Între orele 9.00-16.00, zeci de femei au ajuns astăzi la un salon de înfrumuseţare din Valea Roşie, sperând să câştige sume frumuşele din comerţul cu propriul păr. Clientele s-au rânduit în faţa salonului cu pricina încă de la primele ore ale dimineţii.
Doina Mărgăreaţă, de 48 de ani, din localitatea Dobridor, comuna Moţăţei, a fost primul client. „Nu m-am vopsit deloc şi mi-am îngrijit părul cu mare atenţie. Are 70 de centimetri lungime. Ce-i drept, s-a mai rărit, odată cu trecerea anilor, dar este sănătos şi străluceşte după ce îl spăl“, ne-a mărturisit Doina Mărgăreaţă, care nu şi-a infipt foarfeca în păr din clasa a treia. Familia susţine însă că afacerea nu este rentabilă şi că preţurile sunt destul de mici.
„La telefon ni s-a zis că o să primim câteva milioane. Acum aflăm că 100 de grame costă 15 lei, iar la un kilogram ar fi 150 lei. Acest lucru ar însemna să fii zână, cu părul ca-n poveşti, ca să ai noroc de suma asta“, ne-a spus Mihela (27 de ani), fiica Doinei. După ce s-a consultat cu apropiaţii şi a negociat minute în şir cu frizeriţa, femeia s-a decis să facă pasul cel greu, adică să se lase pe mâna coafezelor. Vestea bună a aflat-o la final. „Părul a avut 200 de grame, aşa că am luat 170 de lei. Îmi convine. A meritat să fac drumul până la Craiova“, ne-a mărturisit doamna Doina.

„L-am uns cu gaz ca să nu pice“


Marinela Stoica (45 de ani), tot din localitatea Dobridor, a fost de neînduplecat. Femeia este de părere că mănunchiul de păr este prea ieftin. „Are 40 de centimetri lungime. L-am întreţinut tot timpul, l-am uns cu gaz încă din tinereţe, ca să nu pice. Nu-l vând, ca să nu mă păcălesc. Mai bine îl dau de pomană“, este concluzia oltencei.
Reprezentanţii firmei care a organizat acţiunea au refuzat să comenteze situaţia care i-a nemulţumit pe clienţi. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite