La vânătoare de camioane şi autocare în centru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La vânătoare de camioane  şi autocare în centru
La vânătoare de camioane şi autocare în centru

Aceste autovehicule au interdicţie de a traversa Slatina dacă nu plătesc taxa de oraş

Sute de camioane, microbuze şi autocare tranzitează zilnic oraşul. Cu toate că nu au voie să circule prin centrul municipiului, decât dacă plătesc o taxă, şoferii de maşini mari preferă să scurteze drumul şi să încalce legea.
„Conform unei hotărâri a Consiliului Local, maşinile mai mari de 3,5 tone nu au voie să circule decât pe anumite străzi, mai exact pe Piteşti, Cireaşov, Artileriei, Drăgăneşti, Viilor şi Poienii. Aceştia nu ţin cont de nicio regulă şi merg pe oriunde. Ne trezim cu camioane cu pietriş chiar prin centrul oraşului şi trebuie să anunţăm poliţia ca să îi amendeze“, a explicat Florin Ciocan, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Slatina.

Camioanele strică asfaltul şi poluează


Şoferii care au drum prin centrul Slatinei pot intra în legalitate dacă plătesc 150 de euro pe lună. „Sunt firme din alte oraşe care plătesc. Fac distribuţie, aduc îmbrăcăminte second-hand şi respectă regulile din fiecare oraş. Avem probleme doar cu firmele din Slatina şi cu cele din judeţ“, a mai precizat Ciocan.
De aceea, de două ori pe săptămână, angajaţi ai primăriei şi poliţişti vor sta pe străzi şi vor amenda şoferii care nu respectă legea. „Este foarte cald şi aceste maşini nu numai că strică asfaltul, dar fac praf, poluează, încălzesc atmosfera şi creează disconfort cetăţenilor. Vom organiza de două ori pe săptămână razii împreună cu poliţia, ca să îi amendeze“, a spus Ciocan.

„Să plătească patronul. Eu sunt un simplu angajat“


Dacă oamenii nici nu ar lăsa camioanele să intre în oraş, şoferii spun că nu au ce face dacă magazinele sau firmele unde fac livrări sunt în centru. „Ce pot eu să fac dacă trebuie să livrez cărămidă la o casă aproape de centru? De ce să îmi dea amendă? Să plătească patronul, eu sunt un simplu angajat“, a ţipat un şofer de camion.
La fel de revoltat a fost şi un alt şofer care tranzita oraşul fără a avea taxa plătită. „Nu e vina mea că nu plătesc cei de la firmă taxe la primărie. Eu doar livrez“, a spus Marius Teleu, de 27 de ani, distribuitor la o firmă de apă minerală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite