Cele mai vânate facultăţi: Economia, Medicina şi Electrotehnica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primele trei zile de admitere, peste 7.800 de candidaţi s-au înscris la Universitatea "Al.I. Cuza" din Iaşi, dublu faţă de numărul de locuri de la buget (3.300). Cei mai mulţi

În primele trei zile de admitere, peste 7.800 de candidaţi s-au înscris la Universitatea "Al.I. Cuza" din Iaşi, dublu faţă de numărul de locuri de la buget (3.300).

Cei mai mulţi tineri, 2400, s-au îndreptat spre Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor. La Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Gr.T.Popa", majoritatea candidaţilor au optat până acum pentru Medicină Generală. Aici s-au înscris 331 de tineri, fiind doar 300 de locuri subvenţionate de la buget.

Trei candidaţi pe loc

La Facultatea de Farmacie, pe cele 70 de locuri fără taxă se bat deocamdată 197 de candidaţi. "Concurenţa e mai acerbă în acest an şi de aceea preconizăm că la unele facultăţi vor fi şi trei pe loc", a spus Ioan Costea, prorector la UMF.

La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, numărul de candidaţi a ajuns la 422, în şase zile de admitere. La specializarea Ingineria Produselor Alimentare, numărul candidaţilor este de 144, de trei ori mai mare faţă de locurile bugetate. Ieri, la Universitatea Tehnică erau înscrişi 1724 de candidaţi.

La trei dintre cele 11 facultăţi numărul de dosare l-a depăşit pe cel al locurilor bugetate. Fruntaşă este Facultatea de Electrotehnică, cu 235 de candidaţi, la buget fiind doar 199 de locuri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite