A fost produs primul lot de vaccinuri împotriva gripei procine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania farmaceutică elveţiană Novartis a anunţat, în această dimineaţă, că a reuşit producerea primului lot de vaccinuri împotriva gripei A(H1N1), cu câteva săptămâni mai devreme decât previziona, informează Associated Press.

Mai citeşte şi:

Pandemia de gripă, noul război mondial

OMS prognozează între un an şi doi de pandemie
Bucureşti: A fost confirmat al unsprezecelea caz de gripă porcină
Trecerea la nivelul maxim de alertă pandemică în cazul gripei porcine ar putea panica populaţia

Vaccinul a fost produs prin cultura de celule, şi nu prin cea de ouă, aşa cum este cazul de obicei, a precizat compania cu sediul la Basel.

Vaccinul este fabricat de laboratorul Novartis din Marburg (Germania), care ar putea produce milioane de doze săptămânal. Un al doilea laborator se află în construcţie la Holly Springs, în statul american Carolina de Nord.

Potrivit companiei Novartis, mai mult de 30 guverne au comandat vaccinuri, numai Ministerul american al Sănătăţii solicitând doze în valoare de 289 milioane de dolari.

Anunţul Novartis intervine după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a ridicat joi nivelul de alertă la gradul maxim, 6, echivalent pandemiei mondiale de gripă. Potrivit OMS, industriile farmaceutice ar trebui să prezinte cel târziu la 1 octombrie un vaccin eficace şi disponibil la vânzare, împotriva noii gripe.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite